BRUTALT DREPT: På baksiden av dette huset som ligger ved travbanen på Skaun ble den unge jenta funnet drept.
BRUTALT DREPT: På baksiden av dette huset som ligger ved travbanen på Skaun ble den unge jenta funnet drept.

Rettspsykiatrisk undersøkelse etter Skaun-drapet

Retten har oppnevnt to sakkyndige som skal foreta undersøkelser av 18-åringen som er siktet for drapet på Oda Moe i Skaun i Sør-Trøndelag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har ikke funnet noe åpenbart motiv for at akkurat den 15 år gamle jenta ble drept ved Skaun travbane 1. november.

Tenkte på drap

I avhør skal den 18 år gamle siktede mannen ha forklart at hadde tanker om å drepe et annet menneske, men ikke noe om at det skulle være 15-åringen.

Les også: Skaun-siktet: – Hadde lyst til å drepe

To rettspsykiatere er oppnevnt for å gjennomføre en judisiell observasjon av 18-åringen. De skal vurdere den psykiske helsetilstanden hans.

Samtaler og tester

– De har samtaler og gjennomfører tester av den siktede. I tillegg har de selvfølgelig tilgang til dokumentene i saken. Vi venter en rapport fra dem i begynnelsen av desember, sier konstituert lensmann i Skaun, Arve Nordtvedt, til NRK.

Det har foreløpig ikke kommet fram opplysninger som har kastet nytt lys over saken. Ifølge Nordtvedt er det ikke aktuelt å endre siktelsen fra forsettlig til overlagt drap.

– Om rettspsykiaterne finner ut at han ikke var tilregnelig i gjerningsøyeblikket, så vil det ha betydning for en eventuell tiltale, sier Nordtvedt. (©NTB)