fakkeltog680
fakkeltog680

Fakkelprotest mot skolekutt

I dag gikk over 500 innbyggere i Svelvik i fakkeltog i protest mot et forslag om å legge ned to grenseskoler. Nå utsetter lokalpolitikerne saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag gikk over 500 innbyggere i Svelvik i fakkeltog i protest mot et forslag om å legge ned to grenseskoler. Flere elever har skrevet brev til statsminister Jens Stoltenberg. Nå utsetter lokalpolitikerne saken.

Kjemper for skolen

Idylliske Svelvik var preget av Illsinte innbyggere i ettermiddag. Både barn og gamle sier blankt nei til forslaget fra Rådmannen om å legge ned Tangen og Berger skole.

fakkelinterv680

– De har tatt fri fra jobben. Her er besteforeldre og barn. Det er helt fantastisk, sier lederen for Foreldreutvalget ved Berger skole, Trine Bingen, til TV 2 Nyhetene.

Som TV 2 har fortalt har skolene nettopp bltit pusset opp for 80 millioner kroner. Nå vil Rådmannen legge dem ned. 5. klassingen Frida Sollesnes Larsen skrev brev til statsministeren.

LES OGSÅ: Vil legge ned nye skoler

– Jeg skrev at da må vi ta buss en halv time hver vei og de må sende mange flere busser, forteller Frida.

Svaret fra Statsministerens kontor var at saken er sendt over til Kommunal- og regionaldepartementet.

I ettermiddag møttes politikerne i kommunen for å diskutere kuttforslagene fra Rådmannen. Demonstrantene utenfor gjorde inntrykk på ordføreren.

Minus 20 mill

– Ja, det gjør jo det. Samtidig har jeg 20 millioner i minus jeg må finne. Da hjelper det ikke bare med politisk vilje. Da må vi se realitetene i øynene , sier ordfører Knut Erik Lippert.

Men ikke alle innbyggerne er enige i at skolene er det viktigst.

– Vi vet at vi kommer til å få mange flere eldre i årene framover. Hvem skal pleie dem? spør Kirsten Berg-Nilsen. Hun er fagleder ved Svelvik sykehjem.

– Hvis politikerne verner skolene ,vil det gå utover eldre og omsorgstrengende?

fakkel680
– Det er klart. Et sted må jo pengene ta veien. Da blir det mindre penger til oss hvis vi skal ta vare på skolene.

Utsetter saken

I kveld vedtok Økonomiutvalget i Svelvik kommune å utsette hele saken i påvente av en en konsekvensanalyse. Den skal være ferdig innen februar.

Lederen av foreldreutvalget ved Tangen skole, Liv Brekke Eidsmoen, tror ikke slaget om Tangen og Berger skole er vunnet.

– Nei, jeg tror vi må få politikerne til å forstå konsekvensene av å legge ned. Men de tenker bare på hvordan de skal redde 2010-budsjettet, ikke på hvordan fraflyttingen vil øke. Mange som bor i Svelvik har ikke noen annen tilknytning til kommunen. De vil ikke bo her hvis ikke hverdagen deres går opp, sier hun.