Petter Northug
Petter Northug

Northug og Hjelmeset krever regelendring

Mens Aksel Lund Svindal og Magnus Moan tjener rått på personlige sponsorer, sier langrennskomiteen nei til sine utøvere.

Beitostølen (TV 2 Sporten): Nå krever Odd-Bjørn Hjelmeset og Team Northug at reglene forandres.

Petter Northug tjener tre millioner kroner i året på sin sponsorer, men taper store penger på at han ikke får eksponert dem internasjonalt.

- Får du eksponert deg hver helg gjennom verdenscupen, så tror jeg Petter ville doblet inntjeningen, sier John Northug.

Det er ikke likhet for loven i skiforbundet.

Alpinkomiteen har gitt Aksel Lund Svindal lov til å eksponere én privat sponsor. Det får også kombinertesset Magnus Moan.

- Ikke plass til flere
Langrenskomiteen sier blankt nei til Northug & co.

- Vi betaler stipend til løperne våre, men det gjør ikke de andre grenene, sier Hermod Bjørkestøl, leder i langrennskomiteen.

- Det kan være urettferdig, men det er sånn at for langrenn sin del så er det utsolgt. Det er rett og slett ikke mer plass å gå på, sier Bård Amundsen, generalsekretær i Norges Skiforbund.

Det argumentet kjøper ikke løperne.

- Neste år når det er et merke som går ut, må vi alle få være med å diskutere muligheten til å kunne kjøpe eget merke, mener Odd-Bjørn Hjelmeset.

- Må se mulighetene
- Det beste kunne antakeligvis tjent bedre, men det ville i så fall gått ut over dem som ikke er så profilert som de beste, hevder Bjørkestøl.

Team Northug tror han tar feil.

- Du kan jo åpne for regionale sponsormerker oppimot utøvere. Jeg tror det kan være en vinnvinn-situasjon, mener John Northug.

- Vi må se mulighetene, ikke bare begrensninger, sier Hjelmeset.