Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinnen som er i 60-årene døde torsdag kveld på Stavanger universitetssjukehus etter å ha blitt behandlet med respirator i fem til seks dager.

Kvinnen tilhørte en av risikogruppene og var bosatt i Stavanger kommune. Alle personer som tilhører risikogruppene i kommunen som selv ønsker vaksine skal nå være vaksinert.

Les også: Kvinne døde av svineinfluensa i Stavanger

Tilbudt vaksine

– Kvinnen var bosatt i Stavanger. Alle personer i risikogruppene i kommunen fikk tilbud om vaksinering for tre uker siden. Denne vaksineringen var ferdig denne uken, sier helsesjef i Stavanger kommune Egil Bjørløw til TV 2 Nyhetene.

Det tar 10 til 12 dager fra vaksinen blir satt til den er virksom. Stavanger-kvinnen ble innlagt på Stavanger universitetssjukehus for en uke siden og har blitt behandlet i respirator.

Stavanger universitetssjukehus vil ikke si om kvinnen var vaksinert.

– Pasientens helse er en sak mellom pasienten og sykehuset. Dette er taushetsbelagte opplysninger som vi ikke går ut med, sier informasjonssjef ved Stavanger universitetssjukehus Tore Kopren til TV 2 Nyhetene.

Avklares med pårørende

Heller ikke Folkehelseinstituttet vil kommentere hvorvidt kvinnen var vaksinert.

– Dette er opplysninger om enkeltpersoners sykdomsbilde og behandling som vi ikke går ut med, sier informasjonsansvarlig ved Folkehelseinstituttet Therese Øgaard til TV 2 Nyhetene.

– Da skulle dere vel heller ikke kunne opplyse at kvinnen døde av svineinfluensa?

– Vi går kun ut med opplysninger som er avklart med pårørende, sier Øgaard.

– Så det kan være flere personer som er døde av svineinfluensa her i landet enn det dere har gått ut med?

– Det kan jeg ikke svare på, sier Øgaard.