Partileder Siv Jensen (Frp) mener regjeringen bruker for mye penger uten mål og mening.  (Foto: SCANPIX)
Partileder Siv Jensen (Frp) mener regjeringen bruker for mye penger uten mål og mening. (Foto: SCANPIX)

Frp vil bruke mindre oljepenger enn regjeringen

Fremskrittspartiets alternative budsjett for 2010 innebærer at partiet vil bruke én milliard kroner mindre av oljepengene enn det regjeringen har lagt inn i sitt forslag til statsbudsjett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frps alternative budsjettforslag skal ikke legges fram før mandag, men partileder Siv Jensen varsler at partiet vil bruke mindre oljepenger enn regjeringen.

– Vi legger oss om lag én milliard under regjeringens ramme, sier Jensen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Rødgrønne bruker 148 mill.

Regjeringen foreslår å bruke 148,5 milliarder oljekroner. Frp foreslo for ett år siden å bruke 32 milliarder kroner mer enn regjeringens opplegg, men legger seg nå under regjeringens tall.

– Denne gangen ser vi ingen grunn til å bruke mer penger enn regjeringen, forklarer Jensen.

Les også: Alt om statsbudsjettet

– Viktig å holde igjen

Hun mener at regjeringen bruker mye penger uten mål og mening, og at det for Frp er viktig å holde igjen på pengebruken og i stedet omdisponere penger.

– Frp har alltid sagt at vi vil redusere offentlige inngrep i form av byråkrati og forvaltning. Skattebetalerne får denne regningen, som bare blir større og større jo lenger regjeringen sitter. På den andre side vil Frp investere for framtiden. Regjeringen har ingen plan for å skape arbeidsplasser og heller ingen plan for å få ned køene i helsevesenet, hevder Jensen.

Frp har derimot begge deler, legger hun til. (©NTB)