GISKE I FARTA: TV 2 filmet regjeringsbilen til Trond Giske i 140 kilometer i timen
mellom Lillesand og Kristiansand. (Foto: TV 2)
GISKE I FARTA: TV 2 filmet regjeringsbilen til Trond Giske i 140 kilometer i timen mellom Lillesand og Kristiansand. (Foto: TV 2)

Her råkjører sjåføren - med Trond Giske i baksetet

Næringsministerens sjåfør råkjørte på vei til møte med Aker Solution. Se den oppsiktsvekkende videoen her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var da næringsministeren besøkte Sørlandet i formiddag at hans sjåfør råkjørte på E18 mellom Lillesand og Kristiansand.

Giske hadde vært på Nymo verft i Eydehavn og var på vei til et møte med Aker Solution da sjåføren og regjeringsbilen ga gass.

TV 2 filmet råkjøringen

TV 2s reportasjeteam ble vitne til råkjøringen da de ble forbikjørte i stor fart av regjeringsbilen. TV 2s team holdt da fartsgrensen som er 100 km/t på stedet. Farten til regjeringsbilen var så høy at tv-teamet valgte å legge seg bak for å filme råkjøringen.

Ved hjelp av et mobilkamera dokumenterte TV 2 hvordan bilen med statsråden i, passerer en rekke biler på vei til møtet med flere næringslivsledere.

140 km/t

Regjeringsbilen holder høy fart hele den tiden TV 2 ligger bak og er oppe i hele 140 km/t i 100-sonen. Først ved Dyreparken i Kristiansand slakker bilen ned på farten. Da bilen ankommer Aker Solution konfronterte TV 2 sjåføren med farten.

Han ønsker ikke å snakke og rister på hodet over påstandene.

TATT PÅ SENGA: Trond Giske er skråsikker på at de ikke kjørte i 140 km/t. (Foto: TV 2)

Giske benekter råkjøring

Da næringsministeren er ferdig i møtet med Aker Solution spør vi ham om farten.

– Jeg var opptatt i telefonen og fulgte ikke med på farten. Den har heldigvis ikke jeg ansvaret for, sier Trond Giske til TV 2.

Giske blir konfrontert med at sjåføren kan ha kjørt opp mot 140 km/t.

– Nei, dette tror jeg ingenting på. Det er alvorlige påstander du kommer med mot en sjåfør, sier næringsministeren til TV 2s reporter.

– Dette bør du ha god dokumentasjon på, avslutter Giske før han setter seg inn i bilen igjen og kjører bort fra bedriften.