Vie ble dømt til ti års forvaring for menneskehandel og seksuelle overgrep mot mindreårige.
Vie ble dømt til ti års forvaring for menneskehandel og seksuelle overgrep mot mindreårige.

Pedotiltalt ekspoliti: – Sexbildene var fiktive

– Det var uheldige situasjoner som ikke skulle ha skjedd, sier ekspolitimannen Johan Martin Vie om sexbilder fra Romania.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rettssaken mot Johan Martin Vie startet i Bergen tingrett mandag. Han står tiltalt for flere tilfeller av seksuell omgang med mindreårige gutter. Etterforskningen av Vie førte til opprulling av barnepornonettverk i flere land, deriblant Romania og Brasil.

Bildebeviser

Mandag startet Vie sin frie forklaring. Han fortalte om opptakten til bildebevisene som politiet har fra Brasil, som viser Vie og en mindreårig i seksuell omgang.

Tirsdag fortsatte Vie sin forklaring i Bergen tingrett. Denne gangen snakket han om turer til Romania, til feriestedet Constanta. Tingrettsdommer Vigdis Bygstad ville vite hvem som hadde tatt bildene fra Romania, som er en del av bevisene til påtalemyndigheten.

– Jeg var i leilighten. Det kom to gutter på besøk som er omtalt i tiltalen. De er brødre. De var innom leiligheten. I den forbindelse spurte de om å få dusje der og det ble tatt bilder, sa Vie fra vitenstolen.

– Hvem var det som tok bildene?

– Det ble tatt bilder med mitt kamera. Det er mitt ansvar at det ble tatt bilder.

– Var det flere der?

– Ja

Fiktiv sexsituasjon

Vie refererer til en annen episode der han mener det ble tatt bilder i en fiktiv situasjon.

– Det ble tatt bilder som skulle simulere et samleie. NN var en livlig gutt, sier Vie.

– Er bildene tatt med ditt kamera?

– Ja

– Hvor gammel var NN da?

– Jeg er litt usikker. Jeg mener han var mellom 14 og 15 år. Dette er bilder som ble slettet. Jeg ville ikke ha dem på datamaskinen min. Men bildene dukket opp igjen under etterforskningen. Dette er bilder jeg har glemt, sa Vie.

– Det har kommet frem i avhør at guttene gråt og prøvde å stikke av fra leiligheten. Jeg vet ikke hvorfor de sier det. Det stemmer ikke, sier Johan Martin Vie.