Johan Martin Vie må møte i Bergen tingrett tiltalt for grove seksuelle overgrep mot 18 mindreårige gutter (Foto: TV 2/Hardanger Folkeblad)
Johan Martin Vie må møte i Bergen tingrett tiltalt for grove seksuelle overgrep mot 18 mindreårige gutter (Foto: TV 2/Hardanger Folkeblad)
johan martin vie (Foto: Hardanger Folkeblad)
johan martin vie (Foto: Hardanger Folkeblad)

– Ekspolitimann i Norges groveste pedofilisak

En tidligere politimann er tiltalt for menneskehandel og grove seksuelle overgrep mot 18 mindreårige gutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag starter en av Norges groveste pedofilisaker i Bergen tingrett.

Internasjonal etterforskning

Den tidligere politimannen Johan Martin Vie er tiltalt for grove seksuelle overgrep mot 18 mindreårige gutter i flere land – en av dem var bare ti år gammel, og tre er under 14 år. Vie er også tiltalt for menneskehandel.

Ni land har vært involvert i etterforskningen av 42-åringen. Etterforskningen har blitt ledet av politioverbetjent Bent A. Raknes ved Hordaland politidistrikt.

Vie har sittet to år i varetekt mens politiet i flere land har nøstet opp saken.

LES OGSÅ: Avviser de alvorligste overgrepene

– Groveste pedofilisaken vi har hatt

– Denne saken har blitt omtalt som den groveste pedofilisaken vi har hatt i Norge så langt. Det som kjennetegner den er omfanget, grovheten og det faktum at barna, i tillegg til å ha blitt seksuelt misbrukt, er blitt distribuert og sendt på nettet verden over, sier bistandsadvokat Beate Hamre til TV 2.

Hun representerer alle fornærmede som er hjemmehørende i Romania, Brasil og Norge.

Vie kom i politiets søkelys i 2006, da han hadde chattet med en 15-åring fra Bergen på internett. Gutten trodde han chattet med en jevnaldrende, og de avtalte møte i Bergen sentrum. Da han møtte en voksen mann som inviterte ham med på et hotellrom, ble 15-åringen mistenksom og ringte politiet.

LES OGSÅ: Ekspolitimann chattet om grove overgrep i Romania

Risikerer 21 års fengsel

Da politiet senere gjennomgikk 42-åringens PC og oppdaget barnepornografiske bilder begynte saken å rulle.

Vie, som tidligere har arbeidet ved et lensmannskontor i Hordaland, har ikke innrømmet at han har begått overgrepene som tiltalen beskriver. Han risikerer inntil 21 års fengsel.

Det er satt av seks uker til straffesaken.