Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For fire år siden forlot hun rikspolitikken. Lørdag var Marit Arnstad tilbake der hun startet, hos Senterungdommen, som feirer sitt 60-årsjubileum med partiledelsen i Drammen.

Hoppet av politikken

I sin tale til Senterungdommen understreket partileder Liv Signe Navarsete at ungdomspartiet har bidratt med gode rekrutter til partiet.

– For 23 år siden var Marit Arnstad leder for Senterungdommen, sa Navarsete.

Senere ble partitalentet fra Trøndelag olje- og energiminister i Bondevik 1-regjeringen og parlamentarisk leder. Men i 2005 hoppet alenemoren Marit Arnstad av politikken. I stedet ble hun advokat og styregrossist. For øyeblikket er hun blant annet nestleder i Statoil-styret. Men nå vil hun tilbake til politikken.

– Jeg merker at politiske arbeid er artig og at jeg har lyst til å gradvis engasjere meg mer i politikken, sier Arnstad til TV 2 Nyhetene.

– Ventet på det

Liv Signe Navarsete er ikke overrasket.

– Vi har jo ventet på det. Jeg har sagt før at Marit kommer tilbake. Hun er et politisk menneske, og politiske mennesker slipper ikke politikken, sier hun.

I høst var advokaten og nestlederen i Statoil-styret et hett navn som mulig statsråd. Det ble det ikke noe av.

– De interne diskusjonene om det får vi holde i partiet. Men det er i alle fall helt sikkert at hele partiet ønsker henne tilbake, sier Navarsete.

– Det dummeste jeg har hørt

– Men det var også spekulasjoner om at du så på Marit Arnstad som en utfordrer du ikke ønsket inn i ledelsen?

– Det er en av de dummeste påstandene jeg noen sinne har hørt. Det vet Marit og alle som kjenner oss er bare tøys. Det var faktisk riktig ondsinnet . Det er mange årsaker til at slikt oppstår. Men det er bare vas, hevder hun.

Vil ha Liv Signe i ledelsen

Marit Arnstad avviser at hun går med en partileder i magen, selv om hun vil tilbake til partiarbeidet.

– Det betyr at jeg kommer til å ha behov for å delta litt mer i politisk arbeid etterhvert. Men det handler om politisk engasjement, ikke politiske posisjoner, understreker hun.

– Jeg håper det blir meget lenge til Liv Signe gir seg som leder, for hun er den dyktigste lederen vi har og er viktig for partiet akkurat nå. Hun sto bak en valgkamp som var utmerket og et valg som var kjempebra, legger hun til.