fredrikstad (Foto: TV 2/)
fredrikstad (Foto: TV 2/)
fredrikstad (Foto: TV 2/)
fredrikstad (Foto: TV 2/)
wiig (Foto: TV 2/)
wiig (Foto: TV 2/)
borges (Foto: TV 2/)
borges (Foto: TV 2/)
nordlie (Foto: TV 2/)
nordlie (Foto: TV 2/)
wiig (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
wiig (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Tom Nordlie   Fredrikstad. (Foto: Bertinussen, Rune S./SCANPIX)
Tom Nordlie Fredrikstad. (Foto: Bertinussen, Rune S./SCANPIX)
RAYMOND KVISVIK snakker ut i «God kveld Norge» (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)
RAYMOND KVISVIK snakker ut i «God kveld Norge» (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)

Fredrikstad rykket ned til Adeccoligaen

Tidligere FFK-spiller Martin Wiig skjøt Sarpsborg 08 til kvalikfinale. Se målene.

Fredrikstad - Sarpsborg 08 0-2

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter

Fredrikstad har rykket ned til adeccoligaen etter å ha tapt 0-2 hjemme mot Sarpsborg 08 i playoff-finalen.

Se kampreferat i videovinduet over!

Tidligere Fredrikstad-spiller Martin Wiig sendte Sarbsborg i føringen etter et kvarters spill.

FFK hadde mange muligheter til å utligne, men sløst og sløste og sløste. De gjorde ikke Wiig og Sarpbsborg, som fikk en ny mulighet på overtid.

Wiig var nok en gang iskald og sørget for jubel i Sarpsborg da han satte inn 2-0, mens Fredrikstad og Ardian Gashi overraskende nok har klar å gå fra sølv i 2008 til nedrykk i 2009.

- Det er mange svar på det, men i utgangspunktet er det vi spillerne som skal levere utpå der. Det er bare å beklage overfor supporterne våre og byen, sier Gashi til TV 2 Sporten.

Les også: Nordlie: - Vi var ikke dyktige nok
Les også: Se Sarpsborgs jubelscener

TV 2 Sporten-fan på Facebook: «Nå kan Nordlie angre på at han forlot KIL!» (bli med her)

Wiig åpnet ballet
Etter et kvarters spill eksploderte bortefansen i Fredrikstad. Magnar Ødegaard sendte en nydelig stigger til tidligere Fredrikstad-spiller Martin Wiig, som rundet Kenny Stamatopoulos og satt ballen iskaldet i mål fra skrått hold.

Se målet:

359174

Borges farlig frempå
Fem minutter senere var FFK nær utligning da Celso Borges stupte frem og fikk hodet på et Wallace-innlegg, men headingen gikk utenfor.

Etter 32 minutter jublet FFK-spillerne for at Celso Borgest utlignet, men de måtte rasende konstatere at linjemannen mente at innlegget hadde vært over dødlinja.

Fredrikstad prresset på utover i omgangen, og etter 38 minutter fikk Abgar Barsom en god skuddmulighet. Midtbanespilleren hamret imidlertid ballen utenfor.

Sint Nordlie
Like før pause fikk Tom Nordlie tilsnakk av dommer Kjetil Sælen og fjerdedommer Steinar Friberg. Da Sælen gikk ga en illsint Nordlie klar beskjed om hva han mente om det.

- Du må tåle litt kritikk. Du må ha et visst nivå utpå her, kjeftet Nordlie. Se opptrinnet:

359190

Etter 54 minutter fikk FFK en fin sjanse, og Mattias Andersson fikk fyrt av et skudd. Éverton prøvde forgjeves å få en tå på ballen, som suste like utenfor.

Minuttet etterpå holdt Sarpsborg på å få en gratissjanse av Abgar Barsom, som hadde et håpløst klaringsforsøk som landet hos en Sarpsborg-spiller, men Raio Piiroja reddet på streken for FFK.

FFK-sløsing
Etter 69 minutter fikk Celso Borges en utrolig sjanse alene med keeper fra fire meter etter at Mattias Andersson kjempet til seg ballen og slo et glimrende innlegg, men Borges bommet på ballen.

Fredrikstad spillerne sto i kø for å score, men klarte ikke å sette ballen i nettet.

Etter 82 minutter var FFK millimetere unna scoring igjen. Ardian Gashi fyrte av et skudd som gikk på innsiden av stolpen og ut igjen.

Etter 88 minutter kunne Sarpsborg avgjort kampen da de kontret og kom to mot én, men Kjetil Berges skudd ble slått over av Kenny Stamatopoulos.

To minutter på overtid fikk Celso Borges en ny kjempesjanse, men hamret ballen via beinet til en Sarpsborg-spiller og ut - uten at de fikk corner. Frustrerte FFK-spillere protesterte heftig til dommer Kjetil Sælen.

Spikeren i kista
Fire minutter på overtid kontret Sarpsborg og Martin Wiig var nok en gang iskald fra skrått hold da han hamret ballen forbi Kenny Stamatopoulos. Se målet:

359213