VW Golf BM frontside 01 (Foto: Fred Magne Skillebæk)
VW Golf BM frontside 01 (Foto: Fred Magne Skillebæk)

Snilleste gutten i klassen

Ved juletider kommer de første Golf BlueMotion til landet. Bør du sette den på ønskelista?

Jeg tar meg hele tiden i å se på forbruksmåleren. Den kryper stadig nedover. Etter en litt rufsete start med bykjøring og lyskryss, har vi endelig kommet oss ut på landeveien. Det er her man virkelig får mulighet til å påvirke forbruket.

For det er det lave forbruket som står i fokus i VWs BlueMotion-modeller. Nye Golf BlueMotion oppgis å kun skulle bruke 0.38 liter på mila. Vi har latt det gå sport i å klare bedre.

Det første jeg følger med på er girskiftindikatoren. Den forteller om jeg bør gire opp eller ned. Likevel er det konstantforbruket som er viktigst. Måleren forteller hva jeg bruker akkurat i nuet. Jeg er superkonsentrert. Et lite utslag på gasspedalen gir stort utslag på forbruket.

Storslager

Etter endt kjøretur parkerer vi med 0,36 på meteret. Med lengre kjøredistanse skulle jeg klart å komme ned i under 0,3 liter på mila.

VW-Golf-BM-logo-01 (Foto: Fred Magne Skillebæk)
VW-Golf-BM-logo-01 (Foto: Fred Magne Skillebæk)

Hva sier du for eksempel om Trondheim – Oslo på kun 16,8 liter? Begynner tankmåleren å lyse i Trondheim, så rekker du altså nesten helt hjem før du går tom.

Når VW Golf er blitt en slager, så burde Golf BlueMotion bli en storslager. Det lave forbruket gjør bilen til et særdeles godt kjøp, takket være lave avgifter.

Bilen er for øvrig ikke veldig forskjellig fra de mer motoriserte utgavene, så BlueMotion er klart det beste kjøpet i Golf-serien. Du får den samme gode opplevelsen som i andre Golf-modeller, og det er ikke tilfeldig at Golf er klassens mest solgte bil.

Ingen sinke

Opplevelsen er nemlig svært god. Når du i tillegg kan kjøre billigere enn de aller fleste, så blir det å kjøpe en Golf BlueMotion et fornuftstiltak - med et stort smil om munnen.

VW-Golf-BM-speed-02 (Foto: Fred Magne Skillebæk)
VW-Golf-BM-speed-02 (Foto: Fred Magne Skillebæk)

Maskinen er den ikke ukjente 1,6 TDI-motoren, som også blir å få i Audi A3. Hele motoren er optimalisert med tanke på intern friksjon, den har start-stop funksjon, og luften har fått lettere arbeidsforhold, både på vei inn og på vei ut av motoren.

Ytelsene er oppgitt til 105 hk, og dreiemomentet er på 250 Nm. Sistnevnte er like mye som en god 2-liters bensinmotor normalt leverer. Det burde holde for de fleste som ikke har horn i panna og tung høyrefot. Noe nevneverdig sinke er den i hvert fall ikke.

Lillebror Polo er enda grønnere. Les prøvekjøringen her:

Blitt tøffere

Strømforbruket i dagens biler er relativt høyt. Mye energi går dermed med til å holde dynamoen i gang, enten for å levere strøm til alt utstyret, eller til å lade batteriet. Golf BlueMotion har derfor noe av den samme funksjonen som hybridbiler ved at de bruker bremseenergi til å lade batteriet. På denne måten kan dynamoen kobles ut - til det strengt tatt er nødvendig at den slår inn.

Toyota Prius er kongen på hybrid-haugen. Les testen her:

Utvendig skiller den seg fra en normal Golf ved at den har en modifisert grill, litt andre støtfangere, og sideskjørt. Det sitter også 15-toms hjul på den, med felger som er tilpasset spesielle dekk med lav rullemotstand.

For at BlueMotion ikke skal fremstå som det kjedelige alternativet, er det hentet noen få designelementer fra VWs R-Design, og den har fått røkfargede baklys. En liten spoiler på bakluka er hentet fra GTI. Fargen ”Glacier Blue Metallic” er en farge du bare får på BlueMotion modellen.

Utrolig morsomt

Innvendig diskes det opp med et særeget setetrekk, som kun blir å få på BlueMotion. I tillegg får du et multifunksjons-display med girskiftindikator. Dette er et særdeles viktig hjelpemiddel for å oppnå lavere forbruk.

Det er faktisk utrolig morsomt å kjøre økonomisk, eller kanskje det bare er jeg som er født med alt for stort konkurranseinstinkt?

For en gangs skyld er det ikke sosialt uakseptabelt å nå gode resultater. Her handler det ikke om å kjøre raskest, men billigst. Ikke bare for lommeboka, men også for miljøet. Det er vel hva man trygt kan kalle vinn-vinn, eller hva?

Gunstig pris

Skulle du få lyst på en Golf BlueMotion, så må du være rask hvis du ønsker å få den inn i garasjen før jul. De første eksemplarene kommer nemlig trillende til landet omtrent samtidig som julenissen.

Prisen er foreløpige indikasjoner, men regn med ca. 215.000 kroner. For denne summen er Golf en stor bil, en drivstoffgjerrig bil, og den kommer til å bli en ettertraktet bil på bruktmarkedet.

Lyst på brukt BlueMotion? Sjekk Brooms bruktbilguide her:

VW-Golf-BM-frontside-02 (Foto: Fred Magne Skillebæk)
VW-Golf-BM-frontside-02 (Foto: Fred Magne Skillebæk)