I FINLAND: Adolf Hitler møter den finske forsvarssjefen Carl Gustaf Emil Mannerheim i Finland i juni 1942. Wilhelm Keitel står i bakgrunnen. (Foto: Suomen Kuvalehti )
I FINLAND: Adolf Hitler møter den finske forsvarssjefen Carl Gustaf Emil Mannerheim i Finland i juni 1942. Wilhelm Keitel står i bakgrunnen. (Foto: Suomen Kuvalehti )

Britiske skolebarn tror Hitler var fotballtrener

Spørreundersøkelse om andre verdenskrig sjokkerer britene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Noen av svarene i denne spørreundersøkelsen har sjokkert oss og viser at vi har en viktig rolle å spille i oppdragelsen av samfunnet, sier Jim Panton i krigsveteranorganisasjonen Erskine til the Sun.

Undersøkelsen som er utført blant 2000 britiske skolebarn i alderen ni til 15 år, viser at minst én av 20 barn tror den tyske diktatoren Adolf Hitler var en tysk fotballtrener.

«Holocaust var en feiring»

Det samme antallet tror det jødiske folkemordet Holocaust var en feiring av slutten av andre verdenskrig.

Langt flere, nærmere bestemt én av seks, tror at den beryktede dødsleiren Auschwitz var en temapark som ble opprettet etter krigen for å vise krigens grusomheter.

«Japan angrep USA med A-bombe»

25 prosent av barna som ble spurt, mente at grunnen til at USA gikk inn i krigen, var fordi Japan slapp en atombombe under angrepet mot Pearl Harbour, mens én av tolv svarte at Blitzkrigen naziregimet førte mot England var en europeisk oppryddingsaksjon i kjølvannet av andre verdenskrig.

– Barn er landets fremtid, og det er viktig at vi bidrar til å lære dem om vår historie, sier Panton til avisen.

Vil vite mer om krigen

Spørreundersøkelsen avdekker at britiske skolebarn samtidig uttrykker et sterkt ønske om å lære mer om andre verdenskrig, som kostet rundt 50 millioner mennesker livet.

Hele 70 prosent av skolebarna sier ifølge spørreundersøkelsen at de ønsker å vite mer om krigen.

Les mer om de sjokkerende funnene fra studien her (ekstern lenke)