politimann680
politimann680

Politiet blir ikke prioritert i vaksinekøen

Politiet i Oslo frykter mannefall under utdelingen av Nobels fredspris på grunn av svineinfluensaen.

Helsemyndighetene har fått henvendelse fra mange typer yrkesgrupper som vil prioriteres i vaksinekøen. Men ingen får svineinfluensavaksinen før vanlige folk er svaret fra myndighetene.

Over 1000 norske politifolk skal passe på under USAs president Barack Obamas besøk i Oslo i desember. Frykten er stor for svineinfluensaen vil ramme hardt og føre til mannskapsmangel i politiet.

– Vi må innrømme at vi trengte ikke svinefluensaen i denne perioden vi er i nå. Vi kunne gått vært den foruten, sier visepolitimester Roger Andresen i Oslo politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

LES OGSÅ: Bivirkningskaos i Norge

Mange vil bli prioritert

Politiet har derfor prøvd å bli prioritert i vaksinekøen.

TV 2 vet at også brannvesenet, lærerorganisasjoner, medie- og transportbedrifter, piloter og prester har prøvd å få svineinfluensavaksinen før vanlige folk. Men svaret fra myndighetene er nei.

– Denne pandemien er veldig mild og gir heller ikke noe veldig stort samtidig sykefravær. Derfor har vi helt generelt konkludert med at vi ikke vil prioritere å vaksinere noen spesielle yrkesgrupper, sier helsedirektør Bjørn-Inge Larsen.

LES OGSÅ: Kongefamilien vaksinert

Svinebønder får vaksinen

Foreløpig er det bare en yrkesgruppe som prioriteres.

– Vi skal riktignok vaksinere svinebønder men det er fordi svinefarmer som har en sykdom er en smitterisiko for mennesker, sier Larsen

I mellomtiden jobber politiet i Oslo nå med reserveplaner så svineinfluensaen ikke går utover sikkerhetsarbeidet. Vaksinen må de vente på som vanlige folk.

– Det vi har fått beskjed om er at vi i slutten av november vil få vaksinen og dermed vaksinere de som ønsker det hos oss, sier Andresen til TV 2.

Onsdag fikk etaten nei fra myndighetene til å bli prioritert i vaksinekøen.

Også statsministeren Jens Stoltenberg og resten av regjeringen må vente.

LES OGSÅ: Jens er ikke vaksinert