politimann680
politimann680

Politiet blir ikke prioritert i vaksinekøen

Politiet i Oslo frykter mannefall under utdelingen av Nobels fredspris på grunn av svineinfluensaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helsemyndighetene har fått henvendelse fra mange typer yrkesgrupper som vil prioriteres i vaksinekøen. Men ingen får svineinfluensavaksinen før vanlige folk er svaret fra myndighetene.

Over 1000 norske politifolk skal passe på under USAs president Barack Obamas besøk i Oslo i desember. Frykten er stor for svineinfluensaen vil ramme hardt og føre til mannskapsmangel i politiet.

– Vi må innrømme at vi trengte ikke svinefluensaen i denne perioden vi er i nå. Vi kunne gått vært den foruten, sier visepolitimester Roger Andresen i Oslo politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

LES OGSÅ: Bivirkningskaos i Norge

Mange vil bli prioritert

Politiet har derfor prøvd å bli prioritert i vaksinekøen.

TV 2 vet at også brannvesenet, lærerorganisasjoner, medie- og transportbedrifter, piloter og prester har prøvd å få svineinfluensavaksinen før vanlige folk. Men svaret fra myndighetene er nei.

– Denne pandemien er veldig mild og gir heller ikke noe veldig stort samtidig sykefravær. Derfor har vi helt generelt konkludert med at vi ikke vil prioritere å vaksinere noen spesielle yrkesgrupper, sier helsedirektør Bjørn-Inge Larsen.

LES OGSÅ: Kongefamilien vaksinert

Svinebønder får vaksinen

Foreløpig er det bare en yrkesgruppe som prioriteres.

– Vi skal riktignok vaksinere svinebønder men det er fordi svinefarmer som har en sykdom er en smitterisiko for mennesker, sier Larsen

I mellomtiden jobber politiet i Oslo nå med reserveplaner så svineinfluensaen ikke går utover sikkerhetsarbeidet. Vaksinen må de vente på som vanlige folk.

– Det vi har fått beskjed om er at vi i slutten av november vil få vaksinen og dermed vaksinere de som ønsker det hos oss, sier Andresen til TV 2.

Onsdag fikk etaten nei fra myndighetene til å bli prioritert i vaksinekøen.

Også statsministeren Jens Stoltenberg og resten av regjeringen må vente.

LES OGSÅ: Jens er ikke vaksinert