TRENGER IKKE VAKSINE: Ernæringsekspert Dag Viljen Poleszynski mener et riktig kosthold er viktigere enn vaksinering mot svineinfluensa. (Foto: TV 2)
TRENGER IKKE VAKSINE: Ernæringsekspert Dag Viljen Poleszynski mener et riktig kosthold er viktigere enn vaksinering mot svineinfluensa. (Foto: TV 2)

– C-vitamin mot svineinfluensa

Store mengder C og D-vitamin kan holde svineinfluensaen på avstand, hevder ernæringsekspert.

Tidligere professor i ernæring, Dag Viljen Poleszynski, hevder vaksinering er unødvendig.

– Behøver ikke vaksinering

Poleszynski, som i dag redaktør i et helsetidsskrift, taler helsemyndighetene midt imot og mener et riktig kosthold er viktigere enn vaksinering.

– Voksne folk behøver ikke vaksinering. Det er viktigere at de legger om kostholdet. De bør kjøpe et kilo C-vitamin på apoteket og en dunk med d-vitaminer, og ta store doser av dette, sier Poliszynski til TV2.

I tillegg må man holde seg unna sukkerholdig mat. Ifølge Poliszynski vil dette være nok for å holde influensaen på avstand.

Kroppens eget immunforsvar vil være på topp. For i dag spiser folk seg sjuke etter dårlige råd fra myndighetene, noe fagredaktøren i Mat&Helse kaller en skandale.

LES OGSÅ: Bivirkningskaos i Norge

Se video (saken forsetter under):

357289

Dårlig immunforsvar

Ernæringseksperten mener de som har mistet livet som følge av svineinfluensaen høyst sannsynlig har hatt et dårlig immunforsvar som følge av feil ernæring. Men helsemyndighetene nekter å undersøke om dette er tilfelle.

– Det er sunne, friske og unge mennesker som har dødd av svineinfluensaen. Det er ingen holdepunkter på at disse skal ha hatt et dårlig kosthold, sier overlege ved Folkehelseinstituttet Bjørn Iversen.

LES OGSÅ:Frykter at de ikke kan hjelpe svineinfluensasyke

Han har heller ingen tro på at vitaminer hjelper mot influensaen.

– Det finnes ikke vitenskapelige holdepunkter for at C-vitaminer hjelper, sier han til TV 2.