Alan Curbishley (Foto: IAN KINGTON/AFP)
Alan Curbishley (Foto: IAN KINGTON/AFP)

Sa opp som manager - får erstatning

Alan Curbishley har fått medhold i sin påstand om at han ble «tvunget» til å si opp i West Ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rett etter sesongstart i 2008 sa Alan Curbishley opp sin jobb i West Ham. Årsaken var at klubbledelsen solgt forsvarsduoen Anton Ferdinand og George McCartney til Sunderland mot Curbishleys vilje.

Curbishley mente det gjorde hans posisjon i klubben umulig, og at han var tvunget til å si opp jobben. Curbishley krevde også en kompenasjon fra klubben, men det ville ikke West Ham være med på. Det må de nå.

Kontraktsbrudd
Nå har et tribunal bestemt at Curbishley hadde helt rett i at han hadde enerett til å bestemme hvilke spillere som skulle kjøpes og selges. Tribunalet mener klubbens handlinger var et kontraktsbrudd og at Curbishleys oppsigelse var berettiget.

Tribunalet avfeide også West Hams motkrav mot Curbishley, som omhandlet klubbens kostnader i forbindelse med ansettelsen av manager Gianfranco Zola og hans assistent Steve Clarke etter Curbishleys avgang.

- Ønsket aldri å dra
Hvor mye Curbishley skal få i kompensasjon skal nå opp til vurdering.

- Jeg er selvfølelig henrykt over dette resultatet. Jeg trivdes veldig godt i West Ham og ønsket aldri å dra, men da jeg gikk til klubben insisterte jeg på at kontrakten min skulle ha en klausul som bekreftet at jeg skulle ha det siste ordet i forbindelse med kjøp og salg av spillere, sier Curbishley til den engelske trenerforeningen (LMA) sine nettsider. LMA har støttet Curbishley hele veien i saken mot West Ham.

- Min autoritet og integritet ble underminert
For Curbishley ble situasjonen i klubben uutholdelig da ledelsen handlet mot hans vilje.

- Klubben ignorerte kontrakten min da Anton Ferdinand ble solgt, og da George McCartney ble solgt etter at klubben hadde sagt at ingen ville dra etter salget av Anton Ferdinand hadde jeg ikke noe annet alternativ enn å si opp. Min autoritet og integritet ble underminert og min situasjon ble uutholdelig, sier Curbishley.