Bivirkninger av svineinfluensavaksine (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Bivirkninger av svineinfluensavaksine (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

Disse vaksine-bivirkningene har folk fått

Pusteproblemer, svimmelhet og vondt i armen, er bare noen av bivirkningene etter å ha blitt vaksinert mot svineinfluensa.

Fra før vaksinen mot svineinfluensa ble tatt i bruk her i landet, visste man at Pandermix kan forårsake hodepine, tretthet, ømme muskler og magesmerter.

Men nå opplyser Statens legemiddelverk at det fins flere bivirkninger, som ikke står nevnt i pakningsvedlegget.

Disse bivirkningene er frysninger, nesten besvimelse, slim i luftveiene, tungpusthet, nysing, tåreflod, rødhet i øyet, rødming, tap av smaks- og luktesans og metallsmak.

Les også:
Dette er bivirkningene av svineinfluensavaksinen

Svimmel i en uke

Flere av tv2nyhetene. nos lesere har delt sine historier om bivirkninger etter svineinfluensavaksinen.

«Jeg ble vaksinert 28. oktober og har siden da opplevd munntørrhet, metallsmak og forandringer i smakssansen. Tenkte som sykepleier at dette kunne være en bivirkning og skal nå melde ifra. Ellers har jeg hatt lite bivirkninger, kun de vanlige som vondt rundt stikkstedet, tretthet og litt «sykdomsfølelse», skriver Anette Karijord.

En annen fikk vaksinen mot svineinfluensa forrige tirsdag, og har siden da vært svimmel. «Håper det går over snart», skriver han til tips@tv2.no.

Les også:
Disse bivirkningene gir også vaksinen
Bivirkningskaos i Norge

– Våkner av smerter om natten

Monica har hatt vondt i armen i flere dager. «Jeg våkner av smerte om natten, og har problemer med av- og påkledning», sier hun.

Svein Egil har hjerteklaffproblemer og fikk press i brystregionen fem timer etter vaksinen . I tillegg ble han tungpustet. «17 timer etter vaksinasjonen er jeg fremdeles litt tungpustet, i tillegg hoster jeg opp slim», skriver han til tipsmailen.

Har du lignende historier? Tips oss på tips@tv2.no.

Oppfordrer alle til å vaksinere seg

Legemiddelverket har så langt registrert 29 reaksjoner etter vaksinering, ni av disse er sykdommer i nervesystemet og fem er registrert som sykdommer i lunger og luftveier.

Statens legemiddelverk oppfordrer fortsatt alle til å ta vaksine. Avdelingsoverlege Steinar Madsen ved Statens legemiddelverk mener vaksinen er helt trygg.

– Hvert år får vi mellom 400 og 500 meldinger om bivirkninger av vaksine. Og nesten alle meldingene går på lette og ufarlige bivirkninger. Oppfordringen om å vaksinere seg står ved lag, vaksine blir mer og mer nødvendig, sier Madsen.