Psyk680
Psyk680

Siste sjanse til å bli frisk

«Dokument 2: Psyk forvandling»: Kan tre ukers behandling forandre alt, for to mennesker som har slitt med tvangstanker og tvangshandlinger hele livet?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tvangstanker og tvangshandlinger har styrt livet til Helle og Tommy i mange år. I perioder så sterkt at de føler at livet nesten ikke er verdt å leve. De har tilbrakt timer hos leger, psykologer og psykiatere, men bare blitt verre. Begge har i lange perioder vært sykmeldte, og begge har vært i ferd med å gi opp tanken på noen gang å bli frisk. Helt til de selv fant fram til en ung psykolog, som bruker en gammel metode, for å gjøre folk friske i løpet av tre uker.
 
Men kan virkelig tre ukers behandling forandre alt? Kunne de fått denne behandlingen for mange år siden og levd et helt annet liv?
 
- Ja, mener psykolog Bjarne Hansen som gir oss et innblikk i manglende krav til behandling i psykiatrien, der selv den billigste metoden, som beviselig fungerer best, og som ikke gir bivirkninger, sjelden benyttes.
 
Tommy og Helle, som føler de har prøvd «alt» i årevis, står foran tre ukers beinhard jobbing i Trondheim. De er begge helt klare på at dette er deres siste sjanse.

Se «Dokument 2: Psyk forvandling» på TV 2 kl. 21.40.

Se også:

«Vil du bli millionær?» på TV 2 kl. 20.00.

«Zebra Grand Prix» på TV 2 Zebra onsdag klokken 20.00.