Bruktbil
Bruktbil

Er det bruktbiler du bør ligge unna?

Henning skal ha bil til 25 000 kroner. Det kan være risikosport.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Henning spør:

Hei Benny. Jeg skal kjøpe meg bruktbil til rundt 25 000 kroner og lurer på om det er noen spesielle biler jeg bør holde meg unna? Ser at man kan gjøre veldig godt kjøp på en del koreanske biler, også biler som Chrysler Neon og Stratus. Jeg har også kikket på Kia Sportage, ganske stilig firehjulstrekker som også er veldig gunstig å kjøpe. Og til slutt har jeg sett på Nissan Sunny. Har du noen innspill på dette? Mvh Henning.

Benny svarer:

Hei Henning. Bruktbilkjøp til 25 000 kroner kan være skikkelig risikosport, så her må du holde tunga rett i munnen!

Dessverre er det jo gjerne slik at det er en grunn til at en bil er påfallende billig. Noen ganger er det ufortjent, men ofte er det nok slik at dette ikke er særlig smarte kjøp.

Både Neon, Stratus og Sportage er eksempler på biler som ikke har verdens beste kvalitet og som i tillegg ofte er eid av folk som ikke er spesielt nøye med stell og vedlikehold. Dermed forfaller de ofte fortere enn andre bilmodeller - og prisene blir lave.

Les mer om Chrysler Stratus i Brooms bruktbilguide - klikk her:

Her gjelder det å finne et eksemplar som er pent behandlet, gjerne har gått lite og heller ikke hatt altfor mange eiere.

I denne prisklassen ville jeg nok letet etter noe japansk, Nissan Sunny kan være et veldig smart kjøp. Ligg unna statusmerkene og vær også litt forsiktig med biler som "alle andre" skal ha. Da blir prisene høyere - og du får relativt sett mindre bil for pengene.

I stedet for VW Golf kan du heller kjøpe f. eks Opel Astra, i stedet for Toyota Corolla kan du heller finne f. eks en Mitsubishi Colt. Bruk god tid på kjøpet og ikke gå for den "første og beste". Lykke til!

Bruktbilene du bør styre unna - klikk her for oversikten:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her:

Velkommen - og lykke til!

På bruktbiljakt? Sjekk oversikten i Brooms bruktbilguide - klikk her: