I går flagget Skaun ungdomsskole på halv stang. Nå blir den drepte 15 åringen minnet flere steder på internett.
I går flagget Skaun ungdomsskole på halv stang. Nå blir den drepte 15 åringen minnet flere steder på internett.

Vennene sørger over Oda på internett

Vennene til den drepte 15-åringen samles på flere nettsider for å minnes sin døde venninne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drapet på Oda Moe (15) har beveget mange. Både på Facebook, Nettby og YouTube blir jenta fra Skaun minnet.

«Vi savner deg Oda. jeg lagde denne lille filmen for deg» skriver ei jente som har lagt ut en minnevideo på videonettstedet YouTube.(Tv 2 er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne sider)

Stadig flere medlemmer

I skrivende stund er over 1000 personer medlemmer i en minnegruppe for Oda Moe på Facebook (ekstern lenke) og medlemstallet stiger fort.

Både venner og fremmede har skrevet hilsener på siden. En skriver: «tankan går te all som sto ho nær! tragisk for en liten plass som skaun d her.. E liksom sånt man bare læs og høre om i nyheter'n. kan aldri forestill sæ at d kan skje i nærmiljøet! hvil i fred!»

En annen skriver «forferdelig tragisk... hvil i fred unge jente! mange ukjente sender nå tanker til familie og venner.. jeg er en av dem...»

Regler for gruppen

Gruppen «RIP Oda Moe <'3» på nettsamfunnet Nettby har 916 medlemmer. (ekstern lenke)

En 22 år gammel kvinne fra Skaun som leder gruppen skriver: «Hvil i fred. Aill tankan går te vænna å familie. Æ e sjokkert, redd å lei mæ!»

På toppen av siden gis det klar beskjed om at dette er en minneside og ikke et forum for å henge ut gjeningsmannen reglene for gruppen.

Det står blant annet «Hvis noen oppgir navn eller lignende på Gjerningsmannen, vil innlegget bli slettet»

Artikkelen fortsetter under bildet

På baksiden av dette huset ble den drepte 15-åringen funnet.
  Huset ligger ved travbanen i Skaun.
På baksiden av dette huset ble den drepte 15-åringen funnet. Huset ligger ved travbanen i Skaun.

En 18 år gammel mann fra Skaun ble pågrepet bare timer etter at Oda Bye ble drept. Den siktede 18-åringen meldte selv fra om drapet. Han tilsto i politiavhør samme natt og har godtatt fengsling.

Minnes i bygda

Den lille kommunen Skaun i Sør-Trøndelag er rystet.

– Kommunen vår har tidligere vært forskånet for slike hendelser. Vi har jo kriseteam og beredskap, men ingen kan forberede seg på noe sånt, sier ordfører Jon Husby til tv2nyhetene.no.

Skaun ungdomsskole der Oda var elev, har i dag vært åpen som normalt, men i formiddag ble det holdt en minnestund for den 15 år gamle jenta.

– Etter skoletid blir ungdomsklubben som har lokaler ved skolen holdt åpen. Da kan ungdommene være sammen der, sier ordføreren.

I kveld blir det holdt minnestund for Oda i Børsa kirke.

– At noe slikt skjer hos oss er uvirkelig. Folk skjønner ikke at dette kunne skje. Stemningen er trykket, sier ordfører.