BRUTALT DREPT: På baksiden av dette huset som ligger ved travbanen på Skaun ble den unge jenta funnet drept.
BRUTALT DREPT: På baksiden av dette huset som ligger ved travbanen på Skaun ble den unge jenta funnet drept.

Politiet frigir navnet på drept 15-åring

Sør-Trøndelag politidistrikt har frigitt navnet på jenta (15) som ble drept søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag kveld opplyser Sør-Trøndelag politidistrikt at det var 15 år gamle Oda Moe som ble funnet drept i Skaun søndag kveld.

En 18-år gammel mann har erkjent å ha tatt livet av 15-åringen.

Funnet drept ved travbanen

Oda Moe ble funnet drept i går kveld i nærheten av travbanen i Skaun. 18-åringen som er siktet for drapet, meldte selv fra om drapet og ble pågrepet på Opdal noen timer senere.

I dag møttes de to familiene på lensmannskontoret i Skaun. Hva slags forhold den drepte jenta hadde til den siktede 18-åringen er foreløpig ikke kjent. Men politiet har bekreftet at de kjente hverandre.

LES OGSÅ: Skaun-drapet: Offerets og siktedes familier møttes

Fungerende lensmann i Skaun, Arve Nordtvedt, opplyste på en pressekonferanse mandag formiddag at de pågrep mannen etter å ha mottatt en bekymringsmelding. Politiet har ikke oppgitt hvem som ringte inn bekymringsmeldingen eller hvordan personen hadde kjennskap til saken.

Offeret kjente den siktede

Advokaten til den siktede 18-åringen beskriver sin klient som en helt vanlig ung mann.

– Han fremstår som en helt alminnelig ungdom. Det gjør hendelsen desto mer uforklarlig. Så langt er det ingenting ved ham som kunne ha forutsagt at noe slikt skulle skje, uttalte Svanem mandag ettermiddag.

Politiet har bekreftet at offeret og 18-åringen som har tilstått drapet kjente hverandre, men det er ikke offentliggjort hvilken relasjon de hadde til hverandre.