Helseminister Anne Grete Strøm Erichsen (Foto: TV 2)
Helseminister Anne Grete Strøm Erichsen (Foto: TV 2)

Helseministeren: – Urimelig at vi straffes

Helseministeren vil ikke at Norge skal straffes fordi 170.000 doser ble knust i helgen.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen mener det er urimelig at Norge skal få lide fordi produsenten av svine-influensa-vaksinen knuste 170.000 vaksiner som skulle til det norske markedet. Helsemyndighetene har nå tatt kontakt med produsenten, for å hindre forsinkelser

LES OGSÅ: 170.000 vaksinedoser ødelagt

– Vi gjør i dag en henvendelse til legemiddelselskapet og sier det er urimelig at Norge som er så hardt rammet av svineinfluensa skal bli skadelidende for dette, sier helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen til TV 2.

– Mange er redde

Alle landets kommuner har nå fått de første dosene levert, men det er langtfra nok. Vaksineringen av risikogruppene vil ikke være ferdig før i midten av november.

Mange har vært bekymret mens de har ventet på vaksinen.

– Men mange er redde og har blitt oppspilt og er selvfølgelig redd for å få svineinfluensa som sykdom. Og de vil ha vaksinen så fort som mulig, sier Unni-Berit Schjervheim, kommunelege i Ullensaker kommune.

– Vi gjør hva vi kan

Det er en formidabel oppgave for kommunene å vaksinere alle innbyggerne. Og det at vaksine-produsenten knuste 170.000 doser som skulle til Norge, skaper nye utfordringer.

– Vi gjør absolutt alt vi kan fra sentralt hold for at kommunene skal få ut både informasjon og doser med vaksine, avslutter helseminister Strøm-Erichsen.