Tidligere Helse  og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen. (Foto: TV 2)
Tidligere Helse og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen. (Foto: TV 2)

Behandling av Hanssen-saken vil ta 14 dager

Karanteneutvalget vil bruke rundt 14 dager på å behandle saken til tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen.

Dette opplyser utvalget leder, advokat Endre Skjørestad, til NTB.

Kan få ett års saksforbud

Hanssen skal ifølge eget utsagn oversende sin orientering til utvalget i løpet av kvelden mandag. I henhold til Karanteneutvalgets regelverk kan en person i politisk stilling bli ilagt 6 måneders karantene eller inntil ett års saksforbud.

Den tidligere helseministeren har varslet at han skal begynne som kommunikasjonsrådgiver i det nyopprettede selskapet First House og at tiltredelsen skjer rundt midten av januar 2010.

Her skal han blant andre samarbeide med tidligere statssekretær ved Statsministernes kontor (SMK), Jan-Erik Larsen, og sin egen statssekretær Ketil Lindseth.

Karantenevurdering også for tidligere statssekretær

Utvalget har allerede behandlet notifiseringen til Larsen og konkludert med at han ikke blir ilagt karantene eller tidsbegrenset saksforbud. Begrunnelsen er at Larsen i sin forholdsvis korte tid ved SMK ikke har jobbet med spesielle saker, snarere generell kommunikasjonsrådgivning i forbindelse med valgkampen.

Spørsmålet om karantene for Lindseth blir avgjort senere denne uken.

I Hanssens tilfelle vil utvalget om nødvendig søke tilleggsopplysninger hos tidligere og kommende arbeidsgiver før det blir avgitt en innstilling.

Karanteneutvalget ble opprettet av Bondevik-II-regjeringen i 2005. Nå ber KrF om en gjennomgang for å se om regelverket har virket etter hensikten. (©NTB)