Dette er et bilde fra et H1N1 virus som førte til et tidligere influensautbrudd i 1976. Det nye viruset har blandet seg med et virus som vanligvis utvikles hos svin. (Illustrasjonsbilde) (Foto: Ho/REUTERS)
Dette er et bilde fra et H1N1 virus som førte til et tidligere influensautbrudd i 1976. Det nye viruset har blandet seg med et virus som vanligvis utvikles hos svin. (Illustrasjonsbilde) (Foto: Ho/REUTERS)

Norske studenter på H1N1-hotell i Romania

Hotell måtte stenge etter at det brøt ut svineinfluensa. 40 personer ble innlagt på sykehus.

Fem norske studenter fra universitetene i Tromsø og Bergen deltok i helgen på en konferanse for jusstudenter i Romania, da det brøt ut svineinfluensa på hotellet de bodde på.

Over 40 personer ble lagt inn på sykehus i Bucuresti søndag, og hotellet The Hotel Sinaia ble stengt.

Les også: Høyfjellshotell måtte stenge på grunn av svineinfluensa

Jusstudentene deltok de på en konferanse i regi av European Law Students’ Association (ELSA) i Sinaia ti mil nord for Bucuresti.

Ble syke fredag

Studentene kom til Sinaia onsdag kveld, og fredag merket studentene og flere av de andre gjestene på hotellet at de ble syke.

Den norske delegasjonen reiste hjem fra skistedet Sinaia klokken 02 natt til søndag.

Holder seg hjemme

– Ved hjemkomst har flere hatt influensalignende symptomer, og alle disse har vært i kontakt med lege i Norge. Etter råd fra disse holder studentene seg hjemme fra studiestedene inntil videre. Ingen av nordmennene er i risikogruppen, opplyser president i ELSA Norge, Per Skjæveland, på deres hjemmeside.

Statssekretær i helsedepartementet i Romania, Adrian Streinu-Cercel, bekrefter overfor nyhetsbyrået AP at de 40 personene som ble innlagt på sykehus søndag var smittet av svineinfluensa.

Desinfiserer turistattraksjoner

En tjenestemann ved rådhuset i Sinaia sier at turistattraksjoner og andre steder studentene besøkte nå skal desinfiseres.

– Myndighetene i Romania prøver nå å identifisere personer som studentene har vært i kontakt med for å hindre at svineinfluensaen sprer seg ytterligere, sier Streinu-Cercel.