obama_680
obama_680

Obama-feber på Nobels Fredssenter

Doblet antall besøkende etter Obama-fredspris.

Interessen for Barack Obama er enorm etter at han vant årets fredspris. Nå strømmer skoleelever fra hele landet til Nobels Fredssenter for å lære mer om den amerikanske presidenten gjennom utstillingen «Fra King til Obama».

Nobels Fredssenter melder om dobbelt så mange besøkende i oktober i år, sammenlignet med året før.

120 klasser på fire uker

– Det at han får fredsprisen i år har gjort utstillingen veldig aktuell og vi opplever også at unge folk er veldig interessert i Obama, sier prosjektsjef på Nobels Fredssenter, Liv Astrid Sverdrup.

Utstillingen «Fra King til Obama» har vært svært populær siden det ble kjent at årets fredspris går til den amerikanske presidenten. Utstillingen åpnet før det ble kjent at Obama vant fredsprisen, og tar for seg den amerikanske borgerrettighetskampen på 1950- og 60-tallet.

Utstillingens midtpunkt er nemlig ikke Obama, men en annen fredsprisvinner, Martin Luther King.

– Vanligvis i oktober kommer det 10.000 til oss, og i år har vi hatt 20.000. Og vi ser det også på skoleklasser, som er en viktig målgruppe for oss, at de kommer hit for et eget pedagogisk opplegg i utstillingen. Hittil på fire uker har vi tatt imot 120 skoleklasser, sier Sverdrup.

Til Oslo i desember

– Han virker som en veldig flink president og veldig god. Jeg syntes det var på tide å få en afroamerikansk president, sier Nasteeko Barre som er elev ved Frederik II videregående skole.

Men til tross for at interessen er stor, er ikke alle enige i avgjørelsen om å gi Obama Fredsprisen.

– At han vant fredsprisen er jeg skeptisk til, for han har ikke utrettet noe stort for hele verdensfreden enda, sier Bjørn-Kristian Svendsrud fra Horten.

Obama-hysteriet vil sannsynligvis ikke avta før en stund etter at han har besøkt Norge for å ta imot fredsprisen 10. desember. Zena Løchting Williams

– Jeg har veldig lyst til å møte han i hvert fall, sier Zena Løchting Williams fra Jordal skole.