bjarne_680
bjarne_680

Kunngjorde samlivsbrudd på bursdagen

Bjarne Håkon Hanssen fortalte at han forlater kona – samme dag som han fyller 47 år.

Bjarne Haakon Hanssen innrømmet søndag at han har et forhold til en tidligere underdirektør i Helsedepartementet. Samtidig har han kommet under massivt press på grunn av mulige brudd på karantenebestemmelsene vedrørende sin nye jobb i PR-byrået First House.

– Jeg har vel hatt bedre og triveligere bursdager. Det tror jeg alle skjønner, at det er ganske tøft for tida, sier Bjarne Håkon Hanssen til TV 2 Nyhetene.

Forlater kona

Søndag fyller Bjarne Haakon Hanssen 47 år. Og på bursdagen har Hanssen valgt å gå ut med at han har flyttet fra kona si og at han har et forhold til sin tidligere underdirektør i Helsedepartementet, Inger Mette Nilstad.

– Hvorfor går du ut med dette?

– Fordi vi har prøvd å insistere på at dette er en del av privatlivet som vi mener ikke har noe i media og gjøre, men vi har opplevd en redaksjon som etter min mening har brukt veldig ufine metoder, blant annet ved å ringe enkelte og tilbudt dem store pengebeløp for å snakke.

– Da snakker du om Se og Hør?

– Ja, det gjør jeg. Hva man kan få folk til å si bare man betaler nok, det vet ikke jeg, men jeg føler at det da er det bedre at jeg prøver å bryte prinsippet om ikke å snakke om privatlivet men heller fortelle historien slik som den er. Så får jeg håpe folk leser Se og Hør, når det kommer, med det for øyet at de rett og slett har betalt folk for å stå frem, sier han.

Jobbet tett sammen

Nilstad jobbet lenge tett med Hanssen, og fulgte statsråden på flere turer i sommer. Men Hanssen hevder forholdet først startet etter at hun sluttet i departementet i september.

– Det som er viktig å understreke er at vi ikke hadde et forhold mens hun jobbet i departementet.

For Hanssen kommer saken svært ubeleilig. Han har allerede hendene fulle med å forsvare sin overgang til lobbyselskapet First House. Mens han fortsatt var statsråd ordnet hans kommende partnere Jan-Erik Larsen og Bjørn Richard Johansen ikke bare jobb, men også leilighet til Hanssen, i et hus på Oslos beste vestkant, huset der First House skal leie lokaler.

– Jeg fikk mange henvendelser fra First House om at de ville jeg skulle begynne hos dem. Jeg trengte en leilighet, og Jan-Erik Larsen hjalp meg med å komme i kontakt med huseier om det. Dette skal jeg forklare til Karanteneutvalget. Så får vi se om jeg har gjort noe feil, sier Hanssen.

– Bygger opp kompetanse

First House markedsfører Hanssen som ekspert både i myndighetskontakt og krisehåndtering. Nå må han også svare for sitt forhold til en tidligere medarbeider.

– Selv om jeg synes det er veldig tøft nå, tror jeg at jeg bygger opp kompetanse på hvordan det er å være i en tøff situasjon.

– Forteller mer om Hanssen enn om Se og Hør

Se og Hør vil ikke kommentere Hanssens beskyldninger om at de har tilbudt bekjente av ham penger for å fortelle om forholdet hans til Nilstad.

– Se og Hør har i årevis hatt som tradisjon å ikke kommentere saker som ikke har stått på trykk. Men på generell basis kan det være både journalistisk nødvendig og aktverdig å gå en statsråd i sømmene, sier sjefredaktør Harald Haave til TV 2 Nyhetene.

– Denne gang registrerer vi at Bjarne Håkon Hanssen har brukt VG til å få sin versjon på trykk. Vi ser også at han prøver å bruke Se og Hør som lynavleder i en presset situasjon. Jeg tror dette forteller mer om Hanssen enn om Se og Hør.