Tom A Haug
Tom A Haug

Cæsar-Tom kom på dansetrening i illeluktende jaktklær

- Det er et av de rareste «Skal vi danse»-minnene jeg har, forteller dansepartner Therese Cleve.

Våren 2006 var programleder og Hotel Cæsar-stjerne Tom A. Haug en av kjendisene som for første gang i Norge kastet seg ut på dansegulvet med en profesjonell partner.

Hadde rådyr bak i bilen

Tv2underholdning.no tok en prat med Tom for å mimre tilbake til tiden som danseløve. En av de tingene han husker aller best var dansetreningen etter en vellykket jakttur han hadde vært på.

- Jeg hadde et rådyr bak i bilen, husker jeg. Men ingen tid til å dusje, så jeg luktet etter dagene i skogen. Therese tok det hele med fatning, og vi danset oss igjennom en hel trening. Jeg hadde jaktklærne på, men måtte skifte til dansesko, forteller han.

- Om jeg husker det, ja. Det er et av de rareste minnene jeg har, ler Therese Cleve på spørsmål om hun husker denne ene dansetreningen.

- Han hadde jo ikke dusjet på en stund, og tok til og med dyret han hadde skutt med opp på trening, forteller hun videre.

Therese innrømmer at hun trodde Tom tullet med henne da han forespeilet henne akkurat denne dansetreningen. Men det verste var ikke antrekket og jaktbyttet.

- Akkurat den dagen skulle lokalavisen lage en sak fra dansetreningen, forteller Therese.

Resultatet - og bildet av Tom i jaktklær og lakksko - ser du her.

Salsa i Harstad

De siste tre årene har Haug jobbet som dramalærer på Trondarnes folkehøyskole i Harstad. Der har det nylig skjedd en liten endring som kan få Tom til å hente danseskoene ned fra hylla.

- Jeg har en venninne her oppe som skal sette i gang med salsakurs. Hun trenger menn har jeg forstått så det kan jo hende jeg blir oppringt.

Og får han telefonen sier han ja.

- Singel mann, vettu, det kan jo hende jeg kan møte noen kvinner. Det er jo en smart måte å møte noen på, ler han.

Les også: Gjør deg klar for Michael Jackson-kveld

Les også: Vil du også danse med en kjendis?

Skulle ønske han visste mer

Tom forteller at han får med seg det meste av hva som skjer på parketten og at han synes det er morsomt å se.

- Det er også veldig gøy for oss som var med i den første sesongen for vi ser nå at det vi var med på å teste ut fungerte. Samtidig skulle jeg ønske jeg var med i sesong tre fremfor den første. Da hadde jeg visst bedre hva jeg gikk til.

Tom ante nemlig ikke at dansen ville kreve så mye av ham.

- Jeg er veldig glad i å danse og har danset noe argentinsk tango for noen år siden. Men når det hele ble satt inn i koreografier var det mye vanskeligere enn jeg trodde. Dans er virkelig sport på høyt nivå.

Les også: Nå skal det danses i Trondheim

Ble nervøs og rar før direktesending

«Skal vi danse» er generelt et godt minne for Tom.

- Det var en veldig hyggelig tid. Veldig intens, men hyggelig. Jeg traff veldig mange fine folk, forteller Tom.

- Det at det var direktesending i tillegg synes jeg var spennende. Selv om jeg ble nervøs og rar. Også hadde jeg en fantastisk makker, det husker jeg godt, legger han til.

Les alt om «Skal vi danse» her.