I helgen var de på befaring på øya og likte det de så.

Dvergsøya ligger i innseilingen til Kristiansand og eies av kommunen. I dag er hele øya friareal, med hovedhuset Vogts Villa som midtpunkt.

Nå kan villaen bli leid ut til kongefamilien.

dvergsøyfam (Foto: TV 2)

Var på befaring

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit var på befaring på øya sist søndag og likte det de så.

– Ja, de ble begeistret for stedet og likte både huset og beliggenheten, sier ordfører Per Sigurd Sørensen (H) i Kristiansand til TV 2.

Sammen med eskortetjenesten ved Slottet og representanter for kommunen hadde kronprinsparet en lengre befaring på øya.

– De har vært her tidligere i private sammenhenger og når vi nå tok kontakt med dem igjen, var de veldig interessert i å diskutere om dette kunne bli et mulig feriested for dem, sier Sørensen.

Hytte på Sørlandet

Kronprinsparet har lenge sett etter et feriested på Sørlandet og for tre år siden så valgte de å kjøpte Flatholmen i Risør. Problemet med den lille hytta i Aust-Agder er at de ikke har plass til overnattingsgjester og at hytte er primitivt innredet.

kronpøy (Foto: TV 2)

Les også: Kronprinsparet har kjøpt sørlandsperle

TV 2 lanserte ideen

Allerede i 2006 lanserte TV 2 ideen om å selge eller leie deler av Dvergsøya ut til kronprinsparet og nå ser det ut til at Slottet har falt for ideen.

– Jeg vet at kronprinsessen er svært interessert i å finne et feriested i Kristiansand og dersom de velger Dvergsøya så hadde kanskje en lengre leieavtale vært det beste for begge parter, sier ordføreren.

Dersom kronprinsparet bestemmer seg for å takke ja til kommunens tilbud, kan de være på plass på den idylliske øya allerede til sommeren neste år.

Hovedhuset Vogts Villa. (Foto: TV 2)