Glenn Jørgen Sandaker  (Foto: Johan Arnt Nesgård, Trønder Avisa )
Glenn Jørgen Sandaker (Foto: Johan Arnt Nesgård, Trønder Avisa )

Kjenner du igjen denne karen?

Dette gjør «Skal vi danse»-danserne når de ikke svinger seg med kjendiser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For de fleste instruktørene i «Skal vi danse» er det dans som er førsteprioritering. Men flere av dem har også en annen jobb, eller er midt i en utdannelse.

Snart kan han hjelpe deg ta lappen

Visste du for eksempel at Mia Gundersen Leilienhofs dansepartner, Glenn Jørgen Sandaker, snart er ferdigutdannet trafikklærer og driver trafikkskolen GJS med sin far? Vi tok en prat med ham for å høre hvorfor valget falt på akkurat det yrket.

- Pappa har vært trafikklærer siden 1978, jeg var ikke veldig gammel da jeg var i en lærebil første gang, forteller han.

Trafikklærer var forøvrig ikke førstevalget.

- Egentlig hadde jeg tenkt til å studere noe helt annet, men jeg synes dette var veldig spennende. Også er det jo mange paralleller med å undervise i dans, derfor ble det sånn.

Dukker opp ved dansebehov

Når Glenn Jørgen ikke studerer eller danser med Mia er han selv danseinstruktør. Mest i Stjørdal, hvor han for tiden studerer.

- Akkurat nå er jeg freelancer, jeg dukker opp ved behov kan man si, ler han og legger til:

- Jeg har jo holdt på med dans så lenge, så når jeg ikke selv konkurrerer lenger må jeg jo holde kontakten med miljøet. Sånn sett er det jo nærliggende å ta en trenerrolle.

Flere av danserne i programmet har denne høsten fortalt at «Skal vi danse» handler - for dem - like mye om pedagogikk og det mentale som trinn. Og at de er svært pedagogiske alle sammen er det ingen tvil om.

En tålmodig sjel

At Glenn Jørgen nå snart vil få en jobb som også handler om å lære mennesker nye ting forklarer han slik:

- Jeg fikk jo veldig interesse for faget. Også er jeg jo ganske tålmodig av natur.

Han mener det er kort vei mellom de to yrkene.

Men:

- I trafikken er det jo litt mer risiko, ler han.

Dette gjør de andre «Skal vi danse»-danserne

Gyda Bloch Thorsen

- Jeg driver House of Ballroom danseskoler sammen med venninne og kollega Nina Wiggen. Vi startet opp en filial i Asker og Bærum i 2006 etter første sesongen av Skal vi danse, så fulgte vi opp med Stavanger Ballroom i 2008 og i år Vesterålen Ballroom. Så nå driver vi tre dansefilialer fra Stavanger i sør til Lofoten i nord.

Asmund Grinaker

- Jeg driver egne dansekurs, og underviser dans ved Høgskolen i Oslo. Jeg er også musiker, og produserer musikk for tv, radio, events etc. Jeg har lang erfaring som danselærer, samt at jeg er utdannet lærer og har jobbet noen år i skolen.

Marianne Sandaker

- Utenom «Skal vi Danse» jobber jeg som resepsjonist på Comfort Hotel Børsparken. Når jeg ikke er der, så jobber jeg en del med dans og underviser blant annet i «Dance Workout» sammen med Therese Cleve. Da gir jeg PT-timer og underviser større grupper.

Tobias Karlsson

- Jeg gjør jo nesten dette på heltid. Jeg har vært med i Skal vi danse i åtte sesonger, og begynner min niende i Sverige i desember. Når jeg ikke er med i dette programmet underviser jeg litt, men det går mest i opptredener og forelesninger. Jeg foreleser om hva jeg har lært om kommunikasjon og «team building» fra konkurransedans, turnélivet og «Skal vi danse». Også har jeg fortsatt en plass i det australske dansekompaniet «Burn the floor» som opptrer på Broadway i disse dager.

Nadya Khamitskaya

- Nå skal jeg lansere min kleskolleksjon, den kommer i februar. Det er ikke dansetøy, men selskapsklær. Jeg har jo sydd dansekjoler i mange år, både for «Skal vi danse» og for mange av danserne som er med. Nå kommer kleskolleksjonen for vanlige mennesker. Jeg kan ikke avsløre for mye, men de skal sys på samme måte som dansekjoler og de får kvinner til å være enda mer perfekte. Ellers går jeg på Handelshøyskolen i Bergen hvor jeg studerer til å bli siviløkonom. Så jobber jeg som trener ved siden av når det passer. Men tidligere var jeg bare danser.

Egor Filipenko

- Jeg har jobbet på et transportfirma siden jeg var 16 år som heter Bensen transport. Jeg er jo ganske ung så jeg har ikke studert noe, men jeg kommer til å gjøre det. Jeg har jobbet som danseinstruktør i to år nå.

Elena Bokoreva Wiulsrud

- Dans er alt jeg gjør nå! Når jeg ikke trener og konkurrerer selv så underviser jeg og danser en del show.

Lars Alexander Wiulsrud

- Jeg jobber til vanlig i firmaet til faren min, Wifa farge og interiørkjede, men dans tar nok opp det meste av tiden min.

Alexandra Kakurina

- Jeg har et dansefirma som driver med danseshow og undervisning, så jeg underviser ved en rekke danseskoler i Norge. På dagtid jobber jeg i butikken La Danse. Jeg er utdannet negledesigner, men nå er jeg jo veldig opptatt, så det har blitt mer enn hobby. Jeg har bare noen faste kunder og venninner jeg lager negler på.

Det har ikke lykkes tv2underholdning.no å komme i kontakt med Alexcandar E. Halleland som danset med Anita Valen.

Les alt om «Skal vi danse» her.