BOKBOMBE: Tidligere statsråd Karita Bekkemellem har skrevet bok om sitt politiske liv.  (Foto: TV 2)
BOKBOMBE: Tidligere statsråd Karita Bekkemellem har skrevet bok om sitt politiske liv. (Foto: TV 2)

Snakker ut om maktspillet og konfliktene i Ap

Karita Bekkemellem gir ut bok om maktspillet og konfliktene i regjeringen da hun ble vraket som minister. I «Senkveld» snakker hun ut.

«Mitt Røde Hjerte» heter boka tidligere statsråd Karita Bekkemellem (44) gir ut denne uka. Karita ble vraket som barne -og likestillingsminister i regjeringen Stoltenberg i oktober 2007. For første gang forteller hun helt ærlig om hvordan hun opplevde maktspillet og konfliktene innad i regjeringen og Arbeiderpartiet.

Les også: - Jens er fraværende, feig og pinglete

Ny skive fra New York

lerche
lerche
Sondre Lerche (27) er aktuell med sin sjette plate. Lerche har flyttet til New York, og låtene på «Heartbeat Radio» er skrevet i leiligheten i Williamsburg i Brooklyn, som han deler med kona Mona Fastvold Lerche.

I høst har han vært på USA-turné fra østkyst til vestkyst, og Lerche er vant til ulike forhold når han holder konserter i sitt nye hjemland. – På forrige turné ble jeg spurt om å spille i Portland i Maine, der konsertlokalet viste seg å være en biljardhall. Rundt halvparten hørte på konserten, mens den andre halvparten hang rundt biljardbordet. Så nå vet jeg at jeg er like populær som biljard i Portland, har Lerche fortalt til Dagbladet.

Hjem til Norge alene etter klatreulykke

Cecilie-Skog
Cecilie-Skog
Cecilie Skog (35) var for første gang gjest i «Senkveld» i mai 2006. Da hadde hun skrevet historie som den første norske kvinnen som hadde vært på Sydpolen, Nordpolen, samt sju av verdens høyeste fjell. Med en helt sjelden entusiasme fortalte hun om gleden hun har ved å være på tur, og om hvordan hun delte denne lidenskapen med kjæresten Rolf Bae.

I 2008 dro de to sammen for å klatre K2, verdens nest høyeste fjell. Cecilie nådde toppen mens Rolf ventet på henne, men på vei ned skjedde ulykken. Rolf ble tatt av et ras, og Cecilie måtte reise hjem alene. Nå har Cecilie skrevet boka «Til Rolf», der hun og vennene hans minnes turene de fikk sammen.

Opplevelsestrangen er fremdeles en sterk kraft i Cecilie. Nå planlegger hun en stor ekspedisjon hvor hun skal krysse Antarktis uten forsyninger – og hun gleder seg!

Hvem kommer tilbake?

I «Camp Senkveld» må deltakerne gjennom en beintøff, militær hinderløype. I denne konkurransen har også lagene mulighet til å vinne tilbake et tidligere utstemt medlem, så både Team Thomas og Team Harald gir alt.

Se «Senkveld» på TV 2 fredag 30. oktober kl 22.10.