Lars Åke Lagrell (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Lars Åke Lagrell (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

- Ønsker ingen juridisk strid

Lars-Åke Lagrell vil røyke fredspipe med Rosenborg.

Onsdag starter det svenske fotballforbundet forhandlingene med Rosenborg om å kjøpe Erik Hamrén løs fra kontrakten.

LES OGSÅ: RBK-medlemmene vil ha Jönsson

Rosenborg har skrevet et brev til forbundet, der klubben presenterer et utdrag fra Hamréns kontrakt som strekker seg ut 201-sesongen.

Vi er ikke i en juridisk strid enda, men vi er i en situasjon der vi må komme på talefot med våre fotballvenner Nils Skuttle og kompani

Hemmelig klausul
Den svenske avisen Aftonbladet melder at Rosenborg i brevet avslører en hemmelig klausul i Hamréns kontrakt, som innebærer at han ikke kan forhandle med en annen part før det gjenstår minst seks måneder av den nåværende avtalen.

Derfor må det svenske fotballforbundet (SvFF) belage seg på å betale en kompenasjon til Rosenborg for å sikre seg Hamrén.

- Vi må forbi stridslinjen og sørge for at vi kommer i diskusjoner med Rosenborg. Vi er ikke i en juridisk strid enda, men vi er i en situasjon der vi må komme på talefot med våre fotballvenner Nils Skuttle og kompani, sier Lars-Åke Lagrell til Aftonbladet.

Nekter å snakke om penger
Svenske aviser har lenge hevdet at forbundet må betale Rosenborg rundt fire millioner kroner for kjøpe ham fri fra kontrakten.

Lagrell vil ikke spekulere i eventuelle summer.

- Jeg vet ikke, vi får se. Når vi har løst avtalen er vi ikke fremmed for å betale Rosenborg kompenasjon, det har jeg også sagt hele tiden. Men jeg ønsker ikke å snakke om beløp i avisen, poengterer Lagrell.

Han understreker at verken Hamrén eller det svenske fotballforbundet er interessert i at forhandlingene med RBK skal havne i retten.

- Jeg vet ikke om Erik vil det. Det er en ordentlig gutt som vil at det spørsmålet skal løses mellom forbundet og Rosenborg. Det er ikke mulig å kritisere en slik linje, og det er en av de sakene vi synes er positivt med ham. Han har snakket om at han er interessert i jobben og siden overlatt resten til forbundet og Rosenborg, sier Lars-Åke Lagrell.

- Vi snakker med alle
Rosenborgs daglige leder, Nils Skutle, bekrefter at de er villig til å gå i dialog med svenskene med tanke på å finne en løsning rundt Hamréns fremtid.

- Vi får se hva som skjer. Vi snakker med alle som ringer oss, sier han til Adresseavisen.

Nils Skutle (Foto: Thomas Rasmus Skaug/SCANPIX)
Nils Skutle (Foto: Thomas Rasmus Skaug/SCANPIX)

- Kan forsvinne
Rosenborgs sportslige leder Erik Hoftun innrømmet overfor TV 2 Sporten tirsdag at Hamrén nå kan forsvinne fra Lerkendal.

- Ingenting er helt sikkert i fotball, mente han.

Se hva han sa her:

355913