tabloid_vaksine
tabloid_vaksine

Nå vil nordmenn ta svinevaksinen

Nordmenn er ikke veldig redde for svineinfluensa. Likevel vil stadig flere vaksinere seg. Seks av ti sier at de ønsker å ta vaksinen mot svineinfluensa.

For få uker siden var det nesten ingen som ville vaksinere seg mot svineinfluensa i Norge. Men i en ny undersøkelse analysebyrået InFact har gjort for VG svarer nå 57,9 prosent av de spurte at de vil vaksinere seg.

11 døde

Vel en tredel av de spurte opplyser at dødsfallene som knyttes til svineinfluensa har endret vurderingen deres. Til nå er elleve personer døde av svineinfluensa i Norge.

Minst ni pasienter her i landet er innlagt på intensivavdelinger og så syke av svineinfluensa at de må ha pustehjelp. Tre av pasientene ligger innlagt på Rikshospitalet i Oslo, viser tall VG hentet inn fra landet største sykehus tirsdag denne uken.

- Fornuftig

Smittevernoverlege i Oslo, Tore W. Steen, er glad for at at holdningen til vaksinen ser ut til å endre seg.

- Dette er positivt. I sommer var tallene omvendt, men da var det også veldig få som hadde vært syke. Vi har sett at mange har blitt syke den siste tiden, og noen også alvorlig. Jeg tror folk har skjønt at det er fornuftig å vaksinere seg, sier Steen. (©NTB)