perly paulsen (Foto: TV 2)
perly paulsen (Foto: TV 2)

Full tillit til Nav-direktør

Selv om regnskapet til Nav er så dårlig at det ikke kan godkjennes av Riksrevisjonen har de ansatte full tillit til Tor Saglie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En tredjedel av alle pengene staten bruker, nærmere 300 milliarder kroner, er ute av kontroll. Regnskapene til Nav er så dårlige at de ikke kan godkjennes. Her er litt av kritikken fra Riksrevisjonen:

  • Arbeidsaktive har fått trygd.
  • Arbeidsaktive har fått pensjon.
  • Én saksbehandler alene kan mange steder innvilge trygd – ukontrollert.
  • Feil som oppdages blir ofte ikke rettes.
  • Dokumentasjon blir noen steder makulert.

– Urettferdig overfor de ansatte

De ansatte slår tilbake. De mener mye allerede er gjort.

– Det blir det ikke sagt et ord om når rapporten blir lagt fram, det synes jeg er urettferdig overfor de ansatte, sier Perly Paulsen som er hovedtillitsvalgt for de Nav-ansatte i UNIO til TV 2 Nyhetene.

Opposisjonen på Stortinget var raskt ute og kritiserte Jens Stoltenberg og regjeringen da rapportene fra riksrevisjonene ble kjent. Perly Paulsen undrer seg over hvorfor ikke Stortinget er bedre informert når Nav løpende har oppdatert Arbeids- og inkluderingsministeren.

– At statsrådene er informert, ja det er de. Men jeg stiller spørsmålet om den informasjonen har tilkommet Stortinget underveis i prosessen, sier Paulsen.

Full tillit

Også Arbeids- og velferdsdirektøren har fått pepper fra opposisjonen, men de ansatte har full tillit til Tor Saglie.

– Han har fulltillit i hele NAV-systemet, så det blir galt at noen ønsker hans avgang, sier Perly Paulsen til TV 2 Nyhetene.

To tredeler av befolkningen er til en hver tid tilknyttet Nav på en eller annen måte. Paulsen mener Nav er på bedringens vei og har stor tro på at reformen lar seg gjennomføre.

– Når vi har alle våre hjelpemidler på plass er det ikke uoverkommelig. Jeg har veldig tro på at dette skal vi klare, sier Perly Paulsen til TV 2 Nyhetene.