Rafael Benitez (R) consoles captain Steven Gerrard (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS)
Rafael Benitez (R) consoles captain Steven Gerrard (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS)
Jamie Carragher (Foto: GLYN KIRK/AFP)
Jamie Carragher (Foto: GLYN KIRK/AFP)

Benitez vet at Liverpool må vinne

Enormt press på Liverpool før storkampen mot Manchester United. Se video.

Før storoppgjøret mot Manchester United søndag står Liverpool med fire strake tap. Ikke siden mars/april 1987 har rødtrøyene hatt en like lang tapsrekke.

Benítez og Carragher tror det snur
Presset på manager Rafael Benítez vokser, selv om han har krav på en gedigen fallskjerm dersom han må forlate sin stilling.

- Som manager vet man at man av og til vil ha gode perioder og av og til ha dårlige perioder. Akkurat nå vet vi at vi må vinne og at vi må forbedre oss. Det er et spørsmål om tid. Jeg er sikker på at ting vel snu etter at vi får den første seieren. Denne kampen mot United kan være den riktige muligheten for oss. Det er en massiv kamp mot rivalene og fansen vil være bak laget hele kampen, sa Benitez på en pressekonferanse fredag.

Se video fra Liverpools pressekonferanse i videovinduet øverst!

Les også: Wenger forsvarer Benítez
Les også: Liverpool bannlyser badeballer

Liverpools forsvarsspiller Jamie Carragher deler managerens syn på kampen.

- Å slå Manchester United kan være løftet vi trenger, sier stopperveteranen.

Tung periode
I midtuken ble Lyon for sterke i mesterligaen. Det er uklart om Liverpool får stablet Steven Gerrard og Fernando Torres på beina foran duellen mot United.

- Vi er inne i en dårlig periode, men har tidligere vist at vi kan reise oss. Vi vil reise oss igjen. Det er det ingen tvil om. Kampene mot United betyr alltid mye, og dersom vi vinner, vil det gi oss et massivt løft, mener Carragher.

Jamie Carragher (Foto: GLYN KIRK/AFP)
Jamie Carragher (Foto: GLYN KIRK/AFP)

Ikke siden Kenny Dalglish’ dager som manager har Liverpool vært inne i en rekke med fire tap.

Etter seks strake seier i 1986/87-sesongen, begynte laget å halte voldsomt. 22. mars 1987 tapte Liverpool 0-1 borte mot Tottenham. Uken etter ble Wimbledon for sterke på Anfield. Det var for øvrig kampen der Mark Lawrenson ødela sin akilles.

Mer motgang fulgte i ligacupfinalen mot Arsenal 5. april (tap 1-2). Ian Rush scoret, men for første gang skulle Liverpool tape en kamp der måltyven fra Wales hadde kommet på scoringslisten.

11. april scoret Rush igjen, men kunne ikke hindre at Liverpool tapte 1-2 mot Norwich på Carrow Road i daværende 1. divisjon.

Owen tilbake på Anfield
Deretter ventet Manchester United på Old Trafford. 54.103 tilskuere fikk se at United vant 1-0.

- Jeg tror ikke form betyr noe for slike kamper som dette. Vi vet alle hva slags rivalisering det er mellom klubbene. Det handler om hvem som presterer best på spilledagen, og det er det vi håper å gjøre, sier United-stopper Rio Ferdinand.

Michael Owen returnerer til Liverpool for første gang etter at han ble United-spiller.

- Jeg er bare et menneske og hadde ønsket at folk kunne sette seg ned og huske meg for hva jeg gjorde for dem og laget tidligere i karrieren. Men jeg er realistisk, og nå spiller jeg for erkerivalene deres, sier Owen før returen til banen der han var høyt elsket fra 1996 til 2004.

Michael
  Owen (Foto: PAUL ELLIS/AFP)
Michael Owen (Foto: PAUL ELLIS/AFP)

Manchester United-trener Sir Alex Ferguson tror det blir en spesiell opplevelse for Owen.

- Veldig få spillere har spilt for begge klubbene. Jeg husker at Paul Ince pleide å få en dårlig mottakelse fra våre fans etter at han gikk til Liverpool. Michael kan komme til å oppleve det samme på søndag, men det er vanskelig å si. Jeg tror ikke det vil plage ham, sa Ferguson på en pressekonferanse fredag.

Se video fra Fergusons pressekonferanse i videovinduet under:

355326


Søndagens match er den 77. mellom de to lagene på Anfield i ligasammenheng. Liverpool har vunnet 36, United 22. (©TV 2 Sporten/NTB)