17 av de norske ordførerne hadde en skattbar inntekt på over  en million i fjor. (Foto: Marit Hommedal / SCANPIX, © jk)
17 av de norske ordførerne hadde en skattbar inntekt på over en million i fjor. (Foto: Marit Hommedal / SCANPIX, © jk)

Her er millionær-ordførerne

Se hvor mye din ordfører tjente i fjor!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

17 norske ordførere hadde i 2008 en skattbar inntekt på over en million kroner. Helt på topp troner Sandefjordsordfører Bjørn Ole Gleditsch (46). Han kunne innkassere hele 2.879.517 kroner i fjor. Ifølge likningen har Gleditsch en formue pålydende 136.645.781 kroner.

LES OGSÅ: Norges rikeste ordfører er fornøyd med lønna

Bjørn Ole Gleditsch tjente mest i fjor. (Foto: Sandefjord kommune )
Imidlertid har Kapital på sin årlige rikingliste, anslått ordførerens formue til 400 millioner kroner. Årsaken til den omfattende formuen er eierposten i Jotun Malingfabrikk, som leverer solide resultater.

På andreplass kommer Kay Arne Jeiskelid, ordfører i Bykle kommune i Aust-Agder, som hadde en skattbar inntekt på 2.810.717 kroner i 2008. Holmestrand-ordfører Alf Johan Svele, som tjente 2.509.992 kroner.

Høyre på topp

Alle tre tilhører partiet Høyre. En gjennomgang av de ti ordførerne som i fjor tjente mest, viser at hele åtte av disse er Høyre-menn. Først på 13. plass dukker en kvinne opp. Det er Liv Kari Eskeland, ordfører i Stord kommune. Hun hadde en skattbar inntekt på 1.175.566 kroner i fjor.

Tv2nyhetene.no har sjekket skattelisten for samtlige av landets ordførere. Sjekk din ordfører nederst i saken.

Bærum i bunn

Helt på bunn av listen finner vi – litt overraskende – Bærums ordfører Odd Reinsfelt. Han har oppført 0 kroner i skattbar inntekt for 2008. Men i et intervju med Budstikka.no, avviser Reinsfelt at han jobber gratis for kommunen.

– Jeg har fått utsatt frist på ligningen på grunn av noen aksjeinntekter. Verre er det ikke, sier han.

På nest siste plass står Ronny Sommerro, ordfører i Nesna i Nordland. Arbeiderpartimannen hadde bare 134.189 kroner i skattbar inntekt i 2008. Formuen er 0 kroner.

SIN DIN MENING: Tjener ordførerne for mye?

2970925

Søk i skattelisten