Alberto Contador (Foto: BERNARD PAPON/AP)
Alberto Contador (Foto: BERNARD PAPON/AP)

Astana, Sky og Saxo Bank fremdeles uten protourlisens

Det betyr at Alberto Contador kan finne seg et nytt lag.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har offentliggjort en liste over de sykkellagene som per i dag har oppfylt alle krav til protourlisens for neste sesong.

Astana, Caisse d'Epargne, Saxo Bank, Team Sky og Eusktaltel-Euskadi er ikke blant disse. De har nå frist til 20. november med å innfri kravene.

Etter UCIs regelverk kan nå rytterne på lagene som ikke ha rinnfridd lisenskravene terminere sine kontrakter om de ønsker det. Det kan være en gavepakke til den ettertraktete Tour-vinner Alberto Contador, som har ønsket seg bort fra Astana siden i sommer.

Noe overraskende er det at Team Sky, som har signert nordmennene Edvald Boasson Hagen, Kurt Asle Arvesen og Lars Petter Nordhaug, ikke har alt på plass. Det britiske laget skal ha et stort budsjett.

Bjarne Riis sitt Saxo Bank er i pengetrøbbel etter at de mistet delsponsoren IT Factory og har måttet kutte i budsjettet.

AG2R La Mondiale, Française des Jeux, Footon-Servetto, Garmin-Slipstream, Lampre Farnese Vini, Liquigas-Dommo, Quick-Step Cycling Team, Rabobank Cycling Team, RadioShack, Omega Pharma-Lotto, Team Columbia-HTC, Team Katjusjaa og Team Milram har alle oppfylt kravene.