karita Bekkemellem og Jens Stoltenberg fra Arbeiderpartiets kvinnekonferanse
karita Bekkemellem og Jens Stoltenberg fra Arbeiderpartiets kvinnekonferanse "Jenter i fokus" i 2002. (Foto: Scanpix)

Karita refser Jens

Den tidligere statsråden savner de unge, kvinnelige politikerne i den nye regjeringen til Jens.

Bare timer etter at statsminister Jens Stoltenberg presenterte sin nye regjering, får han kjeft fra en av sine tidligere statsråder.

Karita Bekkemellem refser Stoltenberg fordi han har hentet inn gamle ringrever fra Gro Harlem Brundtlands tid. Hun mener han burde ha løftet fram unge talenter fra egen stortingsgruppe.

Mannfolka styrer

Ti menn og ti kvinner. En stolt statsminister presenterte i dag sitt nye mannskap på Slottsplassen. Og det er mannfolka som nå styrer de aller mektigste og tyngste statsrådspostene.

Gamle ringrever helt tilbake fra Gro Harlem Brundtlands tid er hentet tilbake.

– Har misbrukt en sjanse

Tidligere statsråd Karita Bekkemellem mener det er synd og beklagelig at hennes tidligere sjef ikke har løftet fram noen av de unge politiske talentene som de fire siste årene har markert seg i Stortinget.

Karita bekkemellem 200 (Foto: Scanpix)
Karita bekkemellem 200 (Foto: Scanpix)

– Ja det synes jeg personlig er beklagelig. Det er dyktige mennesker som blir utnevnt nå i dag. Men når vi ser på Aps stortingsgruppe og det mangfoldet og ressursene vi har, synes jeg det blir å ta et skritt tilbake i stedet for å ta et skritt fram, og viser et moderne lederskap, sier Bekkemellem til TV 2 Nyhetene.

– Så Jens Stoltenberg har misbrukt en sjanse til å løfte flere unge kvinnelige politikere opp og fram?

– Ja det var en unik sjanse som han kunne benyttet seg langt bedre av, sier den tidligere statsråden.

– Er eliteserien i norsk politikk

Bekkemellem, som nå er direktør for legemiddelindustrien, er også kritisk til at Stoltenberg har satt inn personer helt uten parlamentarisk erfaring.

– Regjering er eliteserien i norsk politikk. Og vi vet at manglende erfaringsbakgrunn fra Stortinget gjør at jobben som statsråd kan bli tung.

– Derfor er det overraskende at nye navn blir hentet inn, uten erfaring fra Arbeiderpartiets organisasjon, sier Bekkemellem, som tenker spesielt på Hanne Bjurstrøm, som overraskende ble hentet inn som ny arbeidsminister.

– Vi har mange unge flotte dyktige kvinner med kompetanse fra Stortinget som kunne fulgt denne posisjonen på en god måte, sier Bekkemellem.

Jens Stoltenberg avviser kritikken

– Kritikken er ikke riktig. I regjeringen har vi mennesker med ulik erfaring. Vi har flere fra stortingsgruppen, også kvinner, og så har vi andre som kommer utenfra stortingsgruppen. Det er nettopp denne blandingen som er bra med denne regjeringen, sier Stoltenberg til TV 2 Nyhetskanalen.