Skattelistene for 2008 blir tilgjengelig natt til onsdag.  (Foto: TV 2)
Skattelistene for 2008 blir tilgjengelig natt til onsdag. (Foto: TV 2)

Hva synes du om at skattelistene offentliggjøres?

I natt kommer skattelistene for 2008. Si din mening her!

Natt til onsdag offentliggjøres skattelistene fra 2008 på flere nettaviser. Hvert år når Skatteetaten offentliggjør skattelistene kommer debatten om hvorfor skattelistene gjøres så lett tilgjengelig.

Les også: I natt kommer skattelistene

Enkelte kritikerne mener at kriminelle bruker listene til å velge ut sine ofre. Datatilsynet mener dagens regelverk fører til at enkeltpersoners økonomi gjøres til underholdning.

Regjeringen begrunner dagens ordning med at offentliggjøring av skattelistene er viktig for å styrke den kritiske debatten om skattemessige forhold, og at innsyn i listene kan bidra til den samfunnsmessige kontrollen med ligningsmyndighetene.

Listene fra offentliggjøringen av skattelistene 2007 viser at det norske folk er aktive brukere av skattelistene. Fra skattelisten 2007 ble lansert i oktober i fjor frem til i dag har tv2.no hatt 16,5 millioner sidevisninger på skattesøket.

Er offentliggjøring av skattelistene grafsing i andres privatliv, eller er det viktig med innsyn? Si din mening under artikkelen og gi din stemme til høyre for artikkelen!