Jens Stoltenberg (Foto: SCANPIX)
Jens Stoltenberg (Foto: SCANPIX)

Har vi fått en gubberegjering?

I statsminister Jens Stoltenbergs nye regjering bekler middelaldrende menn noen av de viktigste ministerpostene. En «gubberegjering», mener flere kommentatorer i dag.

En «gubberegjering», mener flere kommentatorer i dag. I kveldens Tabloid møter du både den yngste statsråden i den nye regjeringen og noen av de mest erfarne.

Jens Stoltenberg har valgt å hente tilbake erfarne statsråder fra tidligere regjeringer. Både Sigbjørn Johnsen, Grete Faremo og Karl-Eirik Schjøtt- Pedersen er kjente navn fra norsk politikk gjennom flere år.

Setter pris på erfaring

– Det er ikke noe galt i å ha vært med tidligere, jeg selv satt i Brundtlands regjeringer og mener faktisk det bare er en fordel. Men vi har nye personer, så det er en blanding av fornyelse og erfaring som jeg er stolt av og som jeg er fornøyd med, sa Stoltenberg litt tidligere i dag.

I kveldens Tabloid kommer både Jens Stoltenberg og noen av de nye og de litt mer erfarne statsrådene i den nye regjeringen.

– Takket nei for fire år siden

Audun Lysbakken blir regjeringens aller yngste medlem med sine 32 år. Lysbakken er nestleder i SV og blir ny Barne- og likestillingsminister med ansvar for mangfolds- og integreringssaker.

For fire år siden takket Lysbakken nei til å bli statsråd, fordi han ikke følte han hadde nok erfaring. I kveldens Tabloid må Lysbakken svare for hvordan de siste årene har gjort ham klar for jobben.

Riktig bytte

Lysbakken får selskap av sin partileder Kristin Halvorsen. Kristin Halvorsen sa fra seg den viktige Finansminister-posten for å bli Kunnskapsminister.

– Det er jo utrolig at noen vil gå herfra frivillig for man blir litt preget av å være her. Men det var helt riktig av SV å komme inn her for fire år siden og nå er det helt riktig å ta med kunnskapen videre til framtidsdepartementet, nemlig kunnskapsdepartementet, sa Kristin Halvorsen idet hun overlot kontoret til den gamle ringreven Sigbjørn Johnsen tidligere i dag.

Hva synes du om den nye regjeringen og de nye statsrådene? Si din mening i kommentarfeltene!