kristin_halvorsen (Foto: TV 2 )
kristin_halvorsen (Foto: TV 2 )

Halvorsen: – Skal bruke finanskunnskapene

Kristin Halvorsen lar penger være penger, og tar fatt på kunnskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den avtroppende finansministeren er påtroppende kunnskapsminister. Hun sier til TV 2 Nyhetskanalen at hun er fornøyd med å skifte beite.

Mer målrettet

– Jeg er veldig fornøyd med det valget. Det var helt riktig for SV for fire år siden å ønske seg finansdepartementet, og vi fikk det den gangen. Vi har lært mye om penger og finans, og dette tar jeg med meg, sier Halvorsen.

Selv om SV gir fra seg det tunge Finansdepartementet, mener hun å fortsatt kunne få innflytelse i regjeringen.

– Vi bruker den innflytelsen vi har mer målrettet. Det kommer til å være krevende tider fremover, med eldrebølge og økonomiske utfordringer. Da er det fordel å ha en ringrev i departementet som kan slåss de yngste og eldstes sak, sier hun.

Se video fra Slottsplassen (artikkelen fortsetter):

Partikamerat Audun Lysbakken ble satt inn som barne-, likestillings- og inkluderingsminister, en annen kjernesak for SV.

– Lysbakken har fått akkurat det han ønsket seg, barne-, likestilling- og inkluderingssaker. Dette er saker som kommer til å avgjøre om vi kommer til å lykkes som samfunn fremover, sier Kristin Halvorsen.

Velferd i kommunene

Liv Signe Navarsete har også skiftet fagfelt. Hun bytter plass med Senterparti-kollega Magnhild Meltveit Kleppa, og overtar Kommunaldepartementet. Kleppa overtar som samferdselsminister.

– Jeg har hatt tre fantastiske år i Samferdselsdepartementet. Vi har fått til mye som Magnhild nå skal følge opp. Det blir spennende å prøve seg på et bredere spekter. Jeg er opptatt av velferden i kommunene, og gleder meg til å ta fatt på samhandlingsreformen, sier Navarsete.

– Hva blir første prioritet?

– Sikre at alle har et godt lokalsamfunn, spenstige kommuner som kan drive næringspolitikk og få mer fart på distriktspolitikken, sier Liv Signe Navarsete.

Stolt over tilliten

Grete Faremo er en av statsrådene som gjør comeback i toppolitikken. Hun trer inn som forsvarsminister.

– Det er en god dag. Jeg tillater meg å føle på gleden og stoltheten over å ha utvist ny tillit, sier Faremo.

Avtroppende forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen mener Faremo er tilliten verdig.

– Jeg tror Grete Faremo er så godt rustet til å gå inn i det departementet at jeg tror hun tar det veldig bra. De viktigste oppgavene for oss alle som kommer inn i nye departementer er å lytte og lære og være ydmyke, sier Strøm-Erichsen.

Se video fra Slottsplassen:

Hanne Bjurstrøm ble satt inn som arbeidsminister, og blir ifølge Erik Solheim en berikelse for klimaforhandlingene i København.

Se video:

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen er blitt statsråd ved Statsministerens kontor. Han er uten spesielle fagområder, men skal virke som en koordinator og tilrettelegger sammen med statsminister Jens Stoltenberg.

Se video: