hundegård2
hundegård2

– Hvem svindler en dyrebeskyttelse?

Dyrebeskyttelsen i Mandal har måttet vise bort herreløse hunder etter å ha blir lurt av hundegårdselger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dyrebeskyttelsen i Mandal (DBM) hadde planlagt å lage en stor og fin kennel for å ta i mot enda flere uønskede hunder. Den frivillige organisasjonen forhåndsbetalte 6000 kr til Cigam, men frykter nå at pengene og burene er tapt for alltid.

– Jeg har irritert meg så mye at jeg gnisser tenner i søvne, sier lederen for beskyttelsen, Anne Lise Skoie Risøen til TV 2 hjelper deg.

353827

I forrige uke sendte TV 2 hjelper deg historien om bedriften Cigam som har lurt norske hundeeiere for nærmere en halv million kroner. Ingen av de som har betalt har fått tilsendt burene sine, og nå raser kunder over hele landet mot bedriften.

Siden saken ble sendt på luften, har TV 2 hjelper deg mottatt en rekke flere tips, og politiet i Søgne etterforsker nå bedriften, men det er fortsatt ikke sikkert hvor mange som har blitt rammet av bedriften.

– Må takke nei til nye hunder

Dyrebeskyttelsen i Mandal drives på frivillig basis, og det meste av inntektene kommer fra donasjoner og loddsalg som medlemmene står for.

– Hos oss er hver krone som kommer inn viktig. Pengene våre kommer fra folk som ønsker å hjelpe disse hundene, fortviler Skoie Risøen.

Etter planen skulle dyrebeskyttelsen utvide tilbudet deres til herreløse og uønskede hunder ved å bygge en stor, utendørs kennel. Nå er planene skrinlagt, og Skoie Risøen sier at de nå ikke kan ta imot flere hunder.

– 6000 kroner er mye for en organisasjon som oss. De hundene som kommer til oss har hatt det kjipt nok fra før, og nå kan vi ikke hjelpe dem, sier Skoie Risøen.

Ante noe var feil

Skoie Risøen forteller til TV 2 hjelper deg at de var tidlig ute med å anmelde Cigam.

– Etter hvert som vi begynte å spørre hvor det ble av burene våre, fikk vi aldri noe svar fra bedriften. Det var alltid de samme unnskyldningene, og de svarte aldri på det vi lurte på. Vi begynte å ane at noe var feil ganske tidlig.

I slutten av mai leverte de inn anmeldelsen til Søgne lensmannskontor. Siden anmeldelsen har de ikke hørt noe fra Cigam, og Skoie Risøen stiller seg undrene til hvordan noen kan behandle en frivillig organisasjon.

– Vi betalte fakturaen i dyrebeskyttelsens navn, så da visste de hvem vi var og hvem vi drev med. Hvem svindler en dyrebeskyttelse?, spør Skoie Risøen.

Politietterforskes

Så langt har politiet klart å spore opp om lag en halv million kroner som stammer fra de forhåndsbetalte pengene. Lensmannskontoret i Søgne jobber nå med å skaffe seg oversikt over omfanget i saken om bedriften Cigam Norsk Hundegård.

Så langt har de mottatt om lag 60 anmeldelser mot firmaet, men frykter at omfanget i saken er langt større.

– Vi anbefaler at alle som har betalt inn penger til Cigam kontakter politiet, sier lensmann i Søgne, Terje Pedersen til TV 2 hjelper deg

TV 2 hjelper deg har prøvd å komme i kontakt med daglig leder i Cigam både på telefon og mail, men har ikke fått svar.

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl. 20.30.