Audun Lysbakken  (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Audun Lysbakken (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

Lysbakken blir likestillingsminister

SV-nestleder Audun Lysbakken blir statsråd for likestillings- og integreringssaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er SVs nye statsrådsprofil. Nestleder Audun Lysbakken blir statsråd for et nytt og utvidet barne- og likestillingsdepartement. Det får TV 2 opplyst fra informert hold i kveld.

Nytt departement

Mangfold og integreringssaker flyttes hit fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet. Men navnet på det nye departementet skal ennå ikke være helt avklart.

Etter det TV 2 forstår, var det viktig for SV å få ansvar for både integrering og likelønnskommisjonen. Og altså en mannlig likestillingsminister.

I bytte mot Anniken Huitfeldts departement, gir SV fra seg Fornyings- og administrasjonsdepartementet til Arbeiderpartiet.

Asylsakene flyttes

Etter det TV 2 får opplyst, blir det ellers få endringer i departementsstrukturen. Asylsakene flyttes fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet til Justisdepartementet.

I går kunne TV 2 bringe nyheten om at Kristin Halvorsen går av som finansminister og blir ny kunnskapsminister.

Comebak i Finansdepartementet

Og i kveld er det klart at det blir comeback i Finansdepartementet.

TV 2 får opplyst fra informert hold at det står mellom de tidligere finansministrene Sigbjørn Johnsen og Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen.

Schjøtt-Pedersen er også høyaktuell som en nyopprettet samordningsminister. Denne posten skal være skreddersydd ham for å få utført samme oppgaver som i dag, men med statsrådsstatus.

Det er Aps kabal som i kveld er mest uavklart. Men TV 2 får opplyst at tidligere statssekretær Lisbeth Berg-Hansen er høyaktuell som fiskeriminister.