En av disse to blir ny finansminister i Norge. Begge har tidligere hatt statsrådsposten.
En av disse to blir ny finansminister i Norge. Begge har tidligere hatt statsrådsposten.

Comeback i Finansdepartementet

Det blir comeback i Finansdepartementet når den nye regjeringen presenteres til uka.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 får i kveld bekreftet fra informert hold at det står mellom tidligere finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen og tidligere finansminister Sigbjørn Johnsen.

Schjøtt-Pedersen er i tillegg høyaktuell som en nyopprettet samordningsminister, en stilling som i realiteten vil være en oppgradering av hans nåværende posisjon som stabssjef på Statsministerens kontor.

Ny samordningsminster

Arbeiderpartiet får til sammen tolv medlemmer i regjeringen. Partiet overtar Finansdepartementet og i tillegg blir det utnevnt en ny samordningsminister.

SV mister en statsråd fra dagens regjering og sitter igjen med fire. Senterpartiet beholder dagens fire statsråder.

Kristin ny kunnskapsminister

Lørdag kveld kunne TV 2 fortelle at Kristin Halvorsen gir seg som finansminister for å overta som kunnskapsminister etter partikollega Bård Vegar Solhjell. Solhjell går ut av regjeringen for å bli parlamentarisk leder for SV på Stortinget når den nye regjeringskabalen presenteres i neste uke.

– Støre og Solheim fortsetter

Søndag hevder VG at Støre får førstevalget sitt, og fortsetter som utenriksminister. Erik Solheim skal ifølge avisen også fortsett som miljø- og utviklingsminister – i hvert fall til etter klimatoppmøtet i København.