Utenriksminister Jonas Gahr Støre beholder jobben. (Foto: Marit Hommedal/SCANPIX)
Utenriksminister Jonas Gahr Støre beholder jobben. (Foto: Marit Hommedal/SCANPIX)

– Gahr Støre forsetter som utenriksminister

Jonas Gahr Støre (Ap) fortsetter trolig som utenriksminister, mens Erik Solheim (SV) forsetter som miljø- og utviklingsminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er høyt trykk på spekulasjonene rundt den nye regjeringskabalen.

Lenge har det versert spekulasjoner om Jonas Gahr Støre ville bytte statsrådspost. Det har blitt hevdet at han trenger mer innenrikspolitisk erfaring hvis han en dag skal bli ny Ap-leder.

Søndag hevder VG at Støre får førstevalget sitt, og fortsetter som utenriksminister. Erik Solheim skal ifølge avisen også fortsett som miljø- og utviklingsminister – i hvert fall til etter klimatoppmøtet i København.

– Giske blir næringsminister

Avisen oppgir ingen kilder for opplysningene, men hevder å ha fått bekreftet at Støre og Solheim fortsetter i sine nåværende statsrådsposter.

NRK mener på sin side å vite at Sylvia Brustad forlater regjeringen, og at nåværende kulturminister Trond Giske overtar som næringsminister. Hvem som overtar som kulturminister er uklart.

Trond Giske kan bli ny næringsminister. (Foto: TV 2)

Kristin ny kunnskapsminister

Lørdag kveld kunne TV 2 fortelle at Kristin Halvorsen gir seg som finansminister for å overta som kunnskapsminister etter partikollega Bård Vegar Solhjell.

Solhjell går ut av regjeringen for å bli parlamentarisk leder for SV på Stortinget når den nye regjeringskabalen presenteres i neste uke.

Etter det TV 2 erfarer kan gå mot at Grete Faremo (Ap), overtar som helse- og omsorgsminister etter at Bjarne Håkon Hanssen varslet sin avgang.

LES OGSÅ: Utdanningsforbundet er positive til Halvorsen

Ny samordningsminister

Arbeiderpartiet får til sammen tolv medlemmer i regjeringen. Partiet overtar Finansdepartementet og i tillegg blir det utnevnt en ny samordningsminister.

SV mister en statsråd fra dagens regjering og sitter igjen med fire. Senterpartiet beholder dagens fire statsråder.