EVENTYRER: Jessica Watson vinket farvel til familien og tok fatt på sin jordomseiling alene søndag 18. oktober.  (Foto: EPA/SCANPIX)
EVENTYRER: Jessica Watson vinket farvel til familien og tok fatt på sin jordomseiling alene søndag 18. oktober. (Foto: EPA/SCANPIX)

Jessica (16) skal seile jorden rundt alene

Jessica Watson trosser alle advarsler og skal nå forsøke å bli den yngste som noensinne har seilt jorden rundt alene.

Søndag morgen la 16-åringen fra kai i Sydney med seilbåten jorden Pink Lady, etter å ha sovet i båten i natt for å akklimatisere seg.

Etter å ha tatt farvel med sine foreldre og venner gikk hun ombord i sin 34 fot store rosa seilbåt. Hun regner med å bruke åtte måneder på ferden.

– Det er stort, skummelt og risikabelt. Men vi har gjort alt vi kan for redusere farene, sier Watson.

Forsøkt stanset

Under en prøvetur i september gikk det så galt at hun kolliderte med et skip, men den unge seileren insisterte på at dette bare hadde vært en nyttig erfaring.

16-åringen håper på å slå rekorden på å bli den yngste som noensinne har fullført en jordomseiling alene.
16-åringen håper på å slå rekorden på å bli den yngste som noensinne har fullført en jordomseiling alene.

Erfarne seilere kaller jordomseilingen galskap, og de lokale myndighetene i Queensland ba henne innstendig om å avblåse den farefulle ferden. Men både jenta og familien insisterte på å sette i gang forsøket.

Jessicas mor sier hun vil være i kontakt med datteren to ganger om dagen.

– Hun har hatt den del å gjøre i løpet av de siste ukene i Sydney, men ikke noe nytt har skjedd, så da sa vi at dette er dagen, forteller Julie Watson, melder ABC News

13-åring ble nektet jordomseiling

Den 17 år gamle briten Mike Perham ble i august den yngste som noensinne har fullført en jordomseiling alene, noe han brukte ni måneder på.

Den 13 år gamle nederlandsk jenta, Laura Dekker, ville også å gjøre et forsøk i august, men hun ble stanset og satt under oppsyn av myndighetene.

Her seiler Jessica Watson av gårde:

354182