Kristin Halvorsen får ny ministerpost. (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)
Kristin Halvorsen får ny ministerpost. (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)

Kristin Halvorsen gir seg som finansminister

Halvorsen blir kunnskapsminister når regjeringen ommøbleres til uka.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SV-leder Kristin Halvorsen går av som finansminister for å bli utnevnt som ny kunnskapsminister, når den nye regjeringen presenteres i neste uke.

Hardt press fra AP

Dagens kunnskapsminister Bård-Vegard Solhjell går ut av regjeringen for å bli parlamentarisk leder for SV på Stortinget. SVs andre nestleder Audun Lysbakken blir ny statsråd for partiet. Det får TV 2 Nyhetene opplyst fra informert hold.

Etter å ha gått til valg på skole, ban og unge, har SV hele veien ønsket å beholde Kunnskapsdepartementet, men Arbeiderpartiet har presset hardt på i forhandlingene for å få kloa i dette. Dermed måtte SV gi fra seg Finansdepartementet.

Ny samordningsminister

TV 2 Nyhetene får også opplyst at departementsfordelingen mellom de rødgrønne partiene nå er klar. Arbeiderpartiet får tilsammen tolv medlemmer i regjeringen. Partiet overtar Finansdepartementet og i tillegg blir det utnevnt en ny samordningsminister.

SV mister en statsråd fra dagens regjering og sitter igjen med fire. Senterpartiet beholder dagens fire statsråder.

Grete Faremo ny helseminister

Bjarne Håkon Hanssen har varlset at han gir seg som helse- og omsorgsminister. Etter det TV 2 kan erfare går det mot Grete Faremo som arvtager til Hanssen.