Cigam9
Cigam9

– Hvor er hundegårdene våre?

Kunder over hele landet frykter de har tapt hundretusenvis av kroner på hundegårder de aldri fikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 hjelper deg har siden i sommer mottatt en rekke klager på bedriften Cigam, som, via sine hjemmesider og på Finn.no, har solgt hundegårder til norske hundeeiere.

Flere måneder etter at de ble lovt levering, er det ingen som har fått burene eller fått de pengene de rettmessig har krav på i retur.

Vil ikke møte TV 2 hjelper deg eller kundene

I klagene TV 2 hjelper deg har mottatt, skriver kundene at de, selv etter gjentatte forsøk, ikke klarer å komme i kontakt med daglig leder Steinar Gunvaldsen.

Cigam lovte en rask og enkel levering av hundegårdene, men etter måneder med venting vil de nå ha pengene sine tilbake.

– Det var veldig lett å bestille og betale inn penger til Cigam. Men etterpå har det vært stille, fortviler Anne Marie Sommerlyst fra Nesodden.

I månedsvis forsøkte hun å nå Cigam på telefon og mail, men hun fikk aldri konkrete svar på spørsmålene sine. Når hun først fikk svar fra Cigam, skjedde dette via masseutsendinger som ble sendt ut til alle kundene.

Heller ikke TV 2 hjelper deg lykkes i å komme i kontakt med Cigam og daglig Steinar Gunvaldsen på telefon.

Den samme dagen TV 2 hjelper deg og Anne Marie Sommerlyst var i Kristiansand for å møte ham, fikk vi en e-post hvor han opplyste at han allikevel ikke ville snakke med oss.

«3000 bestillinger»

Hundegårdene Cigam lokket med var svært prisgunstige. I tillegg lovet de at burene var av topp kvalitet, samt at de ble levert med livstidsgaranti. Totalt kostet gårdene 1990,-, langt billigere enn mange andre på markedet.

Og det var akkurat prisen som gjorde at flere av kundene valgte Cigam.

– De skulle ha totalt 4000 kroner for de to hundegårdene jeg bestilte. Hadde jeg kjøpt en tilsvarende gård et annet sted hadde det kommet på 13-14.000 kroner sier Helga-Mari Tessem, en av de mange kundene TV 2 hjelper deg har vært i kontakt med.

– Det var dumt å forhåndsbetale, sier Anne Marie Sommerlyst, men for å få kjøpt burene måtte bedriftene ha pengene inn før burene ble levert.

I en mail som ble sendt ut til bedriftens kunder, skriver daglig leder, Steinar Gunvaldsen, at de har mottatt 3000 bestillinger på hundegårdene.

Dette gir politiet grunn til å tro at det økonomiske omfanget er langt større enn det er pr. dags dato.

Sporet opp en halv million kroner

Så langt har politiet klart å spore opp om lag en halv million kroner som stammer fra de forhåndsbetalte pengene. Lensmannskontoret i Søgne jobber nå med å skaffe seg oversikt over omfanget i saken om bedriften Cigam Norsk Hundegård.

Så langt har de mottatt om lag 60 anmeldelser mot firmaet, men frykter at omfanget i saken er langt større.

I påvente av at saken om Cigam skal bli sendt på TV 2 hjelper deg, har lensmannskontoret i Søgne kun tatt ut en foreløpig siktelse mot daglig leder Steinar Gunvaldsen og to andre personer.

– Vi anbefaler at alle som har betalt inn penger til Cigam kontakter politiet, sier lensmann i Søgne, Terje Pedersen til TV 2 hjelper deg.

Politiet sier de vil ta ut en endelig siktelse etter at saken blir vist på TV 2 hjelper deg.

– Vi tror det er flere kunder der ute, sier Pedersen.

Har du kjøpt en hundegård av Cigam uten å få levert varen, eller tilbakebetalt pengene dine? Da oppfordrer deg til å ta kontakt med ditt nærmeste politikontor.

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl. 20.30.