Bensinpris bensin diesel (Foto: TV 2)
Bensinpris bensin diesel (Foto: TV 2)

Hjelp - jeg har fylt bensin på dieselbilen min

Hva gjør du da? Brooms bilekspert vet råd!

Christian spør: Hei. I går klarte jeg å fylle et par liter bensin på Passaten med diesel. Var i helt mine egne tanker, og dumma meg ut. Det var utrolig surt. Vi brukte konas bil til å taue den hjem, så jeg har ikke vridd om tenninga siden tabben.

Hva må jeg gjøre? En kompis sier at det ikke gjør noe, jeg trenger bare å fylle på diesel. Det var bare snakk om 2 liter bensin, så det blander seg og er ikke noe problem. Har han rett? Utrolig surt å betale mye penger på bilen, det er en litt sliten 98-modell som har gått langt.

Har DU noen gang gjort dette? Da vil vi høre om det i Broom-forumet - klikk her:

Benny svarer: Hei Christian. Litt kjipt det der... Trøsten er at du ikke er den første og helt sikker ikke den siste heller.... På en 1998-modell har du TDI-motor, og du gjorde helt rett i å ikke prøve og starte den.

Her må du ut med tanken og få tømt og renset den skikkelig. For kommer det bensin i dieselpumpa, får ikke denne den smøringen den skal ha (smøres av diesel) og den kan da skjære seg og det er dyrt!

PS: Hadde det vært i gamle dager - med gammeldags dieselteknologi - hadde ikke dette vært noe problem. Men sånn er det altså ikke lenger. Det gjelder å være våken når du står og fyller drivstoff!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no. Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her:Velkommen - og lykke til!