En kvinnelig soldat omkom da hun ble påkjørt av et pansret kjøretøy av denne typen under en øvelse på Rena leir. (Foto: TV 2)
En kvinnelig soldat omkom da hun ble påkjørt av et pansret kjøretøy av denne typen under en øvelse på Rena leir. (Foto: TV 2)

Omkom i ulykke i militærleir

En kvinnelig soldat omkom i en ulykke med et pansret kjøretøy ved Rena leir tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kvinnelig soldat omkom tirsdag under en ulykke ved Rena leir, da hun ble påkjørt av en panservogn.

Ulykken skjedde i Rødsmoen øvingsfelt ved Rena leir ved 15.15-tiden tirsdag.

– Livreddende førstehjelp ble iverksatt umiddelbart og lege fra Rena leir var raskt på stedet. Luftambulanse ankom ca. 30 minutter etter hendelsen inntraff. Livet stod ikke til å redde, skriver Hæren i en pressemelding.

På øvelse

Soldaten tjenestegjorde til daglig i Ingeniørbataljonen på Skjold i Nord-Norge, men er opprinnelig fra østlandsområdet. Avdelingen var for tiden på øvelse på Rena.

Blir etterforsket

Politiet har tirsdag ettermiddag gjort undersøkelser på Rødsmoen.

– Vi har gjort noen foreløpige undersøkelser og sperret av området. Politiet, Forsvaret og Arbeidstilsynet vil sammen etterforske ulykken onsdag, sier operasjonsleder Trond Ola Berg i Hedmark politidistrikt til NTB.

Forsvaret har også opprettet en kommisjon som skal etterforske ulykken.

– Forsvaret har nedsatt en egen undersøkelselskommisjon som vil starte sitt arbeid her i morgen, sier stabssjef i Brigade Nord, Dag Stølan, til TV 2 Nyhetene.

Rena leir ligger i Åmot kommune i Hedmark. I hovedsak danner Rena sammen med Terningmoen leir i Elverum Østerdal garnison, som er Hærens hovedbase i Sør-Norge.