Løftet kom i en tale til en gruppe som kjemper for de homofiles rettigheter. Obama advarer imidlertid at det kan ta lang tid å endre loven.

– Vi bør ikke straffe patriotiske amerikanere som har trådt fram for å tjene landet, sa Obama i talen ifølge CNN.

«Don't ask, don't tell»

– Jeg jobber med Pentagon, lederskapet der og parlamentarikere for å få en slutt på denne politikken. Lovforslag har blitt framsatt i representantenes hus for å få dette til å skje. Jeg vil få en slutt på «ikke spør, ikke fortell»-linjen. Det er min forpliktelse overfor dere, fortsatte presidenten.

Obama erklærte også sin støtte til homofile par og sa at de bør ha de samme plikter og rettigheter som ethvert gift par i landet.

Langsom endring

Forkjempere for de homofiles rettigheter er utålmodige etter at svært lite har skjedd de senere årene i sentrale spørsmål for bevegelsen. Obamas tale ble derfor møtt med applaus av tilhørerne. Samtidig sa presidenten at han forstår de som mener at myndighetene ikke er raske nok med å få til endringer på området.

– Mange av dere tror at det ikke skjer framskritt. Jeg vil være ærlig om det fordi det er viktig å være ærlig blant venner. Jeg har sagt det før og jeg gjentar det nå, det er ikke viktig for meg å si at dere skal være tålmodige, sa Obama.

Les også: Barack Obama får Nobels fredspris