Det gjelder å kjøre forsiktig når den første snøen kommer. (Foto: Vikene, Solveig/SCANPIX)
Det gjelder å kjøre forsiktig når den første snøen kommer. (Foto: Vikene, Solveig/SCANPIX)

Kaos på veiene i nord

Flere trafikkuhell lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fem somaliere fraktes til sykehus etter en utforkjøring på E10 ved Gullesfjordbotn lørdag morgen, melder NRK. Også i Bogen i Ofoten var det en utforkjøring lørdag morgen. En polskregistrert bil med sommerdekk kjørte av veien, og to personer måtte på sykehus.

Det har også vært et mindre trafikkuhell i Andøy, og fredag kveld ble flere skadd i en utforkjøring i Mo i Rana. Også vogntogene sliter på det glatte føret.

Nullføre

Storm-meteorolog Camilla Albertsen sier at været nordpå er preget av sludd- og snøbyger, men det er ikke snakk om noe skikkelig uvær.

– Temperaturen ligger rundt 0 grader ved kysten og litt under 0 lenger inn i landet. Kaldest er det på Finnmarksvidda, med rundt fem kuldegrader midt på dagen, sier Albertsen til tv2nyhetene.no.

Vinterdekk på

Vegtrafikksentralen ber folk som ferdes på veiene i nord om å være forsiktige.

– Mange steder er det snødekke, så folk bør være oppmerksomme nå. Det har vært spesielt ille i Salten, sier Grete Turmo Hatten ved Vegtrafikksentralen i Mosjøen til NRK.

Meteorolog Camilla Albertsen sier at værlaget i nord vil holde seg i dagene framover. I Sør-Norge blir det grått vær og nedbør søndag, men det ventes opphold og fint igjen mandag og tirsdag.

Les også: Kjøpe vinterdekk? Her er testvinnerne